Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ(ALMOND CAKE BY MANDARINE)

Έφτιαξα αυτή τη συνταγή που τη βρήκα εδώ: https://www.facebook.com/227707117270627/photos/a.227717800602892.52785.227707117270627/1199332956774700/?type=3 με εξαιρετικά γευστικά αποτελέσματα.
Υλικά 
• 1 μανταρίνι μεγάλο ή δύο μικρά
• 250 γρ. αλεύρι (μαλακό ή κόκκινη φαρίνα)
• Ξύσμα από 1 μανταρίνι
• 1 ¼ φλ. Ζάχαρη
• 3 αυγά
• ¾ φλ. Αμύγδαλα σε πούδρα
• 100 γρ. σοκολάτα λευκή σε σταγόνες
• Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Τρυπάμε το μανταρίνι με ένα καλαμάκι σε αρκετές μεριές και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ η φλούδα του. Πετάμε το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Κόβουμε στη μέση το μανταρίνι και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον πουρέ μανταρινιού στο μείγμα των αυγών καθώς και το αλεύρι και την πούδρα των αμυγδάλων. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ για να ανακατευτούν καλά. Ρίχνετε τη σοκολάτα λευκή σε σταγόνες και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματά του με λαδόκολλα. Ρίχνουμε μέσα το γλυκό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C. Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεκολλάμε τη λαδόκολλα. Όταν κρυώσει εντελώς, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με άχνη ζάχαρη.
I cooked this recipe I found it here: https://www.facebook.com/227707117270627/photos/a.227717800602892.52785.227707117270627/1199332956774700/?type=3 with very tasty results.
Materials
• 1 mandarin large or two small
• 250 g. flour (soft or red raw meal)
• Zest of 1 mandarin
• 1 ¼ cups. Sugar
• 3 eggs
• ¾ cup. Almonds in powder
• 100 g. white chocolate drops

• Icing sugar for dusting
Execution:
Slit mandarin with a straw on several sides and boil until tender less the peel. Throw away the water and leave to cool. Beat eggs with sugar until white. Cut in half mandarin and remove the pips. Mash in a blender. Add the mandarin puree the mixture of egg and flour and almond powder. Beat together the mixer to be mixed well. Pour the white chocolate drops and mix well. Butter a baking pan with a diameter of 22 cm. And cover the bottom and the walls with wax paper. Pour into the cake and place in preheated oven at 180o C. Bake for about 40-45 minutes. Allow to cool for 10 minutes and tear away the wax paper. When completely cooled, sprinkle the surface with icing sugar.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger