Κυριακή 16 Μαΐου 2021

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΩΓΚΡΑΝΤΕΝ ΜΕ ΌΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ (PASTA OGRATEN WITH EVERYTHING IN THE REFRIGERATOR)

Έχοντας βρασμένες πέννες σκέφτηκα να φτιάξω σε χρόνο ρεκόρ ένα ωγκραντέν με ότι υπήρχε στο ψυγείο. Πρώτα σε βουτυρωμένο  πυρίμαχο σκεύος τοποθέτησα τα μακαρόνια αναμεμιγμένα με τριμμένα κίτρινα τυριά & ψιλοκομμένο ζαμπόν& ψιλοκομμένο άνηθο. Σε μικρή κατσαρόλα τσιγάρισα ένα μικρό τριμμένο κρεμμύδι με δύο κουταλιές βούτυρο & ανέμειξα τρεις κουταλιές αλεύρι μετά δυόμισυ κούπες γάλα ώστε να δημιουργηθεί μια ελαφρά μπεσαμέλ.  Προσέθεσα δυο χτυπημένα ασπράδια , αλάτι, πιπέρι & μοσχοκάρυδο. Έριξα τη μπεσαμέλ στα μακαρόνια ανακατώνοντας τα ώστε να πάει παντού &πασπάλισα με τριμμένο ξερό ψωμί για δημιουργηθεί κρούστα. Ψήσιμο μισή ώρα σε μέτριο φούρνο.


Having boiled penne thought to fix it in no time with a ogkranten that was in the fridge. First in a buttered fireproof dish I placed the spaghetti mixed with grated yellow cheeses & chopped ham & chopped dill. In a small saucepan, fry a small grated onion with two tablespoons of butter & mix three tablespoons of flour with two and a half cups of milk to create a light béchamel. I added two beaten egg whites, salt, pepper & nutmeg. I threw the béchamel on the spaghetti, stirring it so that it goes everywhere & I sprinkled it with grated dry bread to create a crust. Bake for half an hour in a medium oven.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger