Έχοντας στην κατάψυξη παγάκια από παντζαρόζουμο υλοποίησα αυτήν τη συνταγή με ξαιρεική επιτυχία. Αν διαθέτετε κρεπίέρα ακόμα καλύτερα, αλλιώς στο τηγάνι.Χτυπάμε ένα αυγό με , 1 κ.γ. ζάχαρη ,1/3 κ.γ. αλάτι 80 γραμ. αλεύρι, 2 κ.σ. λάδι, 130 γρ. γάλα και τα 20 γραμ. το ζουμί από τα παντζάρια κάνουμε ένα χυλό. Σε τηγάνι κάνουμε 3 μεγάλες κρέπες τις οποίες στρώνουμε με μαγιονέζα τις τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Η συνταγή το προτείνει έτσι, εγώ το δοκίμασα στρωμένα με στραγγιστό γιαούρτι & τριμμένο καρύδι να ομοιάζει στη γεύση με παντζαροσαλάτσα. Σερβίρεται πάνω σε βρασμένα χόρτα.
Having beetroot ice cubes in the freezer, I implemented this recipe with great success. If you have a creperie even better, otherwise in the pan. Beat an egg with, 1 tbsp. sugar, 1/3 tbsp. salt 80 g flour, 2 tbsp. oil, 130 gr. milk and 20 grams of beetroot juice make a porridge. In a pan, make 3 large crepes which we spread with mayonnaise, wrap them in a tight roll and cut them into small pieces. The recipe suggests it this way, I tried it with strained yogurt & grated walnut to taste similar to beetroot salad. Served on boiled greens.
It looks good, the color is very attractive.
ΑπάντησηΔιαγραφήKisses.
Having a crepe maker, you can try other flavors in the dough. Eg adding ketchup
ΑπάντησηΔιαγραφή