Σίγουρα το αρνί ψημένο στη σούβλα δεν μπορεί να φαγωθεί σε μια μέρα. Από παλιά τη δεύτερη και την την τρίτη μέρα του Πάσχα οι νοικοκυρές τα μέρη του αρνιού, κυρίως αυτά που δεν είχαν ψηθεί καλά τα μαγείρευαν στην κατσαρόλα ή στο φούρνο με διάφορους τρόπους σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Εγώ τα παϊδάκια από το ψητό αρνί που περίσσεψαν τα μαγείρεψα φρικασέ με διάφορα χόρτα με τον τρόπο που περιγράφεται εδώ: https://www.okmarkets.gr/ti-na-kano-me-to-arni-poy-perissepse-to-pascha/ & τα πιο μεγάλα κομμάτια στη γάστρα με ρύζι ακριβώς όπως τα μαγείρευε η μητέρα μου
Sure lamb roasted on a spit can not be eaten in a day. From ancient times, on the second and third day of Easter, housewives cooked the parts of the lamb, especially the ones that had not been cooked well, in the pot or in the oven in various ways in every part of Greece. I cooked the leftover roast lamb ribs fricassee with various greens in the way described here: https://www.okmarkets.gr/ti-na-kano-me-to-arni-poy-perissepse-to-pascha/ & τα πιο μεγάλα κομμάτια στη γάστρα με ρύζιjust like my mother cooked .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου