Σάββατο 22 Μαΐου 2021

ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ (TSOUREKI TASTE CAKE)

 


Αντιγράφωντας τη συνταγή τηςΜένια Στεφοπούλου.
Για ένα ταψί 22αρι έβαλα 4 αυγά ένα γιαουρτάκι στραγγιστό 200 γρ 1 βιτάμ soft 250 γρ, 300 γρ ζάχαρη, 400 γρ φαρίνα, μισήκουταλιά κακουλέ, μία κουταλιά του γλυκού μαχλέπι και λίγο μαστίχα Χίου κοπανισμένη μία βανίλια και ένα κουταλάκι baking pownter και αμύγδαλο φιλέ.
Εκτέλεση :
Χτυπάμε καλά το βιτάμ μετά ρίχνουμε την ζάχαρη τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά το βάζουμε σε ταψί που το έχουμε περάσει με ηλιέλαιο ρίχνουμε το μείγμα ρίχνουμε σουσάμι η αμύγδαλα και ψήνουμε στους 170 αντιστάσεις για περίπου μία ώρα, εγώ σήμερα το έκανα σε φόρμα με τρύπα στη μέση.
Copying the recipe of Menia Stefopoulou. For a 22-ounce pan I put 4 eggs, a strained yogurt 200 g 1 vitamin soft 250 g, 300 g sugar, 400 g flour, half a spoonful of kakoule, a spoonful of machete and a little Chios mastic, beaten with a vanilla and a teaspoon of baking powder.
Beat the vitamin well, then add the sugar, the eggs and the rest of the ingredients, slowly put it in a pan that we have passed with sunflower oil, pour the mixture, add sesame or almonds and bake at 170 degrees for about an hour, today I made it in a form with hole in the middle.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger