Για την τελευταία ημέρα πριν τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου ένα ελαφρύ φαγητό δίχως να στερείται τη νοστιμιά. Ορφανό δε γιατί δεν περιέχει κιμά. Πήρα τέσσερις μεγάλες μακρόστενες μελιτζάνες και αφού έκοψα τα κοτσάνια ,έκοψα ένα μεγάλο λεπτό κομμάτι οριζόντιο από τη φλούδα και χάραξα σταυρωτά το εσωτερικό της μελιτζάνες. Πασπάλισα με αλατοπίπερο και ράντισα με λάδι. Ψήσιμο 20 λεπτά. Μετά το ψήσιμο με κουταλάκι αφαίρεσα το εσωτερικό από τις μελιτζάνες και το ανέμειξα με σάλτσα ντομάτας.Εν τω μεταξύ έφτιαξα τη μπεσαμέλ. Ένα κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη ,δυο γεμάτες κουταλιές βούτυρο και αφού τσιγαριστεί το κρεμμύδι πέντε κοφτές κουταλιές αλεύρι και εν συνεχεία μισό λίτρο γάλα. Αφού έπηξε η μπεσαμέλ προσέθεσα ένα αυγό χτυπημένο και αρκετό τριμμένο κίτρινο τυρί. Ανέμειξα τη σάλτσα με λίγη από τη μπεσαμέλ, γέμισα τις μελιτζάνες με το μείγμα και από πάνω προσέθεσα την υπόλοιπη μπεσαμέλ.Από πάνω πασπάλισα τριμμένο ξηρό ψωμί για να αποκτήσει κρούστα.Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο μισή ώρα. Κατά το σερβίρισμα προσέθεσα ένα "τριανταφυλλάκι" από ελικοειδώς κομμένη ντομάτα και φύλλο βασιλικού για να μοιάζει με πραγματικό παπουτσάκι.
For the last day before the fast of the fifteenth of August, a light meal without sacrificing taste. Orphan because it does not contain minced meat. I took four large oblong eggplants and after cutting off the stems, I cut a large thin piece horizontally from the skin and scored crosswise on the inside of the eggplants. I sprinkled with salt and pepper and drizzled with oil. Bake 20 minutes. After baking, I scooped out the inside of the eggplants with a spoon and mixed it with tomato sauce. In the meantime, I made the béchamel. An onion grated on a grater, two full spoons of butter and after the onion is fried five sharp spoons of flour and then half a liter of milk. After the béchamel thickened I added a beaten egg and some grated yellow cheese. I mixed the sauce with some of the béchamel, filled the eggplants with the mixture and on top I added the rest of the béchamel. I sprinkled dry bread on top to get a crust. Bake in a moderate oven for half an hour. When serving I added a "rose" of spirally cut tomato and basil leaf to make it look like a real shoe.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου