Μια πολύ νόστιμη ζύμη με μαγιά για πιτάκια με γέμιση κάθε είδους,
Εγώ την έκανα στον αρτοπαρασκευαστή, αλλά μπορείτε να τη ζυμώσετε και στο χέρι. Ανακατεύετεένα φακελλάκι μαγιά με τέσσερις κουταλιές βούτυρο ή βιτάμ , μισό κεσεδάκι γιαούρτι, το ασπράδι ενός αυγού και όσο αλεύρι πάρει. αφού αρχίσει να ζυμώνετε προσθέστε μισό κουταλάκι αλάτι. την πλάθετε σε μια μπάλα και την αφήνετε σκεπασμένη να φουσκώσει. Την πλάθουμε σε χοντρό φύλλο , κόβουμε κύκλους βάζουμε τη γέμιση που επιθυμούμε , κλείνουμε το πιτάκι, και το τοποθετούμε σε ταψί. Αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τοποθετούμε το ταψί σε φούρνο που έχει ζεσταθεί λίγο και αφού φουσκώσιυνν τα πιτάκια ψ΄ξνουμε στους 200ο για 20 λεπτά.
A very tasty yeast dough for filling of any kind.
I made it in the bread maker, but you can also knead it by hand. Mix a sachet of yeast with four spoons of butter or vitamins, half a cup of yogurt, the white of an egg and as much flour as you need. after it starts to ferment add half a teaspoon of salt. shape it into a ball and leave it covered to rise. Shape it into a thick sheet, cut circles, put the desired filling, close the pie, and place it in a baking tray. Brush with egg yolk beaten with a little milk and sprinkle with sesame seeds. Place the pan in a preheated oven and after the pies have risen, bake at 200°C for 20 minutes.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου