Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

ΩΓΚΡΑΝΤΕΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ (OGRADEN WITH DIFFERENT CHEESE AND SPICES)

 

Το δικό μου ωγκραντέν με διάφορα τυριά: 

  • Πρώτα βράζεται λιγότερο απ΄ το κανονικό πέννες ή μεγάλο κοφτό μακαρόνι .
  • Μετά τοποθετούμε τα βρασμένα μακαρόνια σε ένα πυρέξ& τα ανακατεύουμε με αρκετό τριμμένο κίτρινο τυρί. ( Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλοκομμένο ζαμπόν).
  • Φτιάχνουμε μια πολύ αραιή κρέμα μπεσαμέλ με τη διαφορά ότι στην αρχή τσιγαρίζουμε το βούτυρο με ένα κρεμμύδι τριμμένο πάρα πολύ ψιλό.
  • Χρησιμοποιούμε πιπέρι & μοσχοκάρυδο & προσθέτουμε ψιλοκομμέν α μυριστικά και ένα αυγό χτυπημένο.
  • Ανακατεύουμε την κρέμα  μπεσαμέλ με τα ζυμαρικά.
  • Προτού τα βάλουμε στο φούρνο τρίβουμε στην επιφάνεια αρκετή ψίχα ψωμιού από τη χτεσινή μέρα (όχι φρυγανιά).Αυτό δίνει μια εξαιρετική κρούστα .
  • Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
My ogratin with various cheeses:
  • First, it is boiled less than normal penne or large cut macaroni.
  • Then we place the boiled spaghetti in a pyrex & mix it with enough grated yellow cheese. (If we want we can add some chopped ham).
  • We make a very thin béchamel cream with the difference that at the beginning we fry the butter with a very finely grated onion.
  • We use pepper & nutmeg & add chopped spices and a beaten egg.
  • Mix the béchamel cream with the pasta.
  • Before we put them in the oven, we rub on the surface enough bread crumbs from yesterday (not toast). This gives an excellent crust.
  • Bake in a moderate oven until the surface is golden brown.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger