Το δικό μου ωγκραντέν με διάφορα τυριά:
- Πρώτα βράζεται λιγότερο απ΄ το κανονικό πέννες ή μεγάλο κοφτό μακαρόνι .
- Μετά τοποθετούμε τα βρασμένα μακαρόνια σε ένα πυρέξ& τα ανακατεύουμε με αρκετό τριμμένο κίτρινο τυρί. ( Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλοκομμένο ζαμπόν).
- Φτιάχνουμε μια πολύ αραιή κρέμα μπεσαμέλ με τη διαφορά ότι στην αρχή τσιγαρίζουμε το βούτυρο με ένα κρεμμύδι τριμμένο πάρα πολύ ψιλό.
- Χρησιμοποιούμε πιπέρι & μοσχοκάρυδο & προσθέτουμε ψιλοκομμέν α μυριστικά και ένα αυγό χτυπημένο.
- Ανακατεύουμε την κρέμα μπεσαμέλ με τα ζυμαρικά.
- Προτού τα βάλουμε στο φούρνο τρίβουμε στην επιφάνεια αρκετή ψίχα ψωμιού από τη χτεσινή μέρα (όχι φρυγανιά).Αυτό δίνει μια εξαιρετική κρούστα .
- Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- First, it is boiled less than normal penne or large cut macaroni.
- Then we place the boiled spaghetti in a pyrex & mix it with enough grated yellow cheese. (If we want we can add some chopped ham).
- We make a very thin béchamel cream with the difference that at the beginning we fry the butter with a very finely grated onion.
- We use pepper & nutmeg & add chopped spices and a beaten egg.
- Mix the béchamel cream with the pasta.
- Before we put them in the oven, we rub on the surface enough bread crumbs from yesterday (not toast). This gives an excellent crust.
- Bake in a moderate oven until the surface is golden brown.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου