Η Ιωάννα Κουλούρη μου έδωσε την ιδέα για τη γέμιση αυτής της πιπερόπιτας
Για να τη φτιάξουμε χρειαζόμαστε 12 πιπεριές με διάφορα χρώματα κομμένες σε κομμάτια 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες μισό κιλό τυρί φέτα 2 αυγά,λίγο λαδάκι αλάτι πιπέρι και μισό κιλό φύλλο χωριάτικο και λίγο ζαμπονακι εάν το προτιμάμε.βάζουμε τις πιπεριές το σκόρδο και το κρεμμύδι με πολύ ελάχιστο ελαιόλαδο στη λαδόκολλα στο φούρνο για 10 λεπτά ίσα να μαραθούν τα αφήνουμε να παγώσουν και ρίχνουμε το τυρί το αλάτι το πιπέρι τα αυγά χτυπημένα και το ζαμπόν λαδώνουμε το ταψί βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω λαδωμένα ρίχνουμε τη γέμιση σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνουμε την κόβουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 220 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=bNCou223v4g΄μπορείτε να μάθετε πως να κάνετε τα φύλλα με μορφή σφολιάτας
Ioanna Koulouri gave me the idea for the filling of this pepper pie.
Για να τη φτιάξουμε χρειαζόμαστε 12 πιπεριές με διάφορα χρώματα κομμένες σε κομμάτια 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες μισό κιλό τυρί φέτα 2 αυγά,λίγο λαδάκι αλάτι πιπέρι και μισό κιλό φύλλο χωριάτικο και λίγο ζαμπονακι εάν το προτιμάμε.βάζουμε τις πιπεριές το σκόρδο και το κρεμμύδι με πολύ ελάχιστο ελαιόλαδο στη λαδόκολλα στο φούρνο για 10 λεπτά ίσα να μαραθούν τα αφήνουμε να παγώσουν και ρίχνουμε το τυρί το αλάτι το πιπέρι τα αυγά χτυπημένα και το ζαμπόν λαδώνουμε το ταψί βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω λαδωμένα ρίχνουμε τη γέμιση σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνουμε την κόβουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 220 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=bNCou223v4g You can learn how to make puff pastry sheets
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου