Υλικά:
225 γρ. βούτυρο όχι μαργαρίνη
225 γρ. ζάχαρη
6 αβγά
μια πρέζα αλάτι
1 γεμάτο κουταλάκι μπέικιν παουντερ
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
75 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα ή ψιλοκομμένα
250 γρ. αλεύρι
Και, τέλος, 680 γρ. μαύρη και ξανθιά σταφίδα που έχω αφήσει ένα βράδυ με 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ σε μπωλ με καπάκι και το έχω ανακατέψει κατά διαστήματα,
75-100 γρ. ψιλοκομμένα φρουί γλασέ ή στραγγισμένα σπιτικά γλυκά κουταλιού
100 γρ. κεράσια γλασέ από το σούπερ, περισσότερο για το κόκκινο χρώμα τους.
Ψήνω για 3 ώρες και κάτι στους 140- 150 βαθμούς. Όχι πιο δυνατή θερμοκρασία!!!!!!!!
Εγώ το έψησα δυο ώρες στους 140
Θα το φυλάξω σε κρύα θερμοκρασία & σε μια εβδομάδα θα το ραντίσω και πάει λέγοντας ως τα Χριστούγεννα
θα ραντίζω κάθε βδομάδα με κονιάκ ή δυνατό λικέρ και θα το κρατήσω τυλιγμένο μέχρι το βράδυ του ρεβεγιόν, αν είμαστε καλά, πρώτα ο Θεός.
Θα το σερβίρω με ζάχαρη άχνη όπως τη βασιλόπιτα ή με λευκό γλάσο από άχνη ζάχαρη και λεμόνι.
Θα το σερβίρω με ζάχαρη άχνη όπως τη βασιλόπιτα ή με λευκό γλάσο από άχνη ζάχαρη και λεμόνι.
Marina Gavardina suggests us to make a cake with the logic of the English Christmas pudding. I experimented for the first time & that's why I made exactly half the dose.
Materials:
225 gr. butter not margarine
225 gr. sugar
6 eggs
a pinch of salt
1 full teaspoon of baking powder
lemon or orange zest
75 gr. ground or finely chopped almonds
250 gr. flour
And finally, 680 gr. black and blonde currant that I have left overnight with 1 glass of cognac wine in a bowl with a lid and I have mixed it from time to time,
75-100 gr. chopped candied fruit or drained homemade pastries
100 gr. cherries glazed from the super, more for their red color.
I will sprinkle it every week with brandy or strong liqueur and I will keep it wrapped until the night of the New Year, if we are well, first God . I will serve it with powdered sugar like the king pie or with white icing of powdered sugar and lemon.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου