Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ (CHICKEN FOOT FILLET WITH POTATOES STUFFED WITH CHEESE)


 Η Pellumbesha Lumi πρότεινε αυτή τη συνταγή & την υλοποίησα. Είναι νια εξαιρετική για φιλέτο κοτόπουλο ένα κρέας αρκετά άγευστο. Η συνοδεία της γεμιστής πατάτας & μιας πράσινης σαλάτας  το καθιστούν ένα εξαιρετικό γεύμα. Ακολουθώντας τι οδηγίες έγινε εξαιρετικό φαγητό.

Το κάμουμε ως εξής:
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές, περιχύνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και λίγο θυμάρι φρέσκο. Τα ψήνουμε σε ένα ζεστό τηγάνι να πάρουν χρώμα, μετά τα βγάζουμε σε πιατέλα. Στο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 πράσινη, 2 κόκκινες, 1 κίτρινη πιπεριές, 2 καρότα, 1 μελιτζάνα μικρή, όλες κομμένα σε μπαστουνάκια, μέχρι να μαλακώσουν, και τα σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί,αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο ,λίγο νερό ζεστό και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και να μείνουν με λίγο ζουμάκι και το κοτόπουλο να μείνει ζουμερό . Στο τέλος βάζουμε 1 κ.σ. τυρί κρέμα, λίγο μουστάρδα, μέλη και λεμόνι.
Πατάτες γεμιστές με κίτρινο τυρί.
Βράζουμε της πατάτες, αφήνουμε να κρυώνουν λίγο και κόβουμε στην μέση, αδειάζουμε λίγο, το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τυριά μαλακά, λίγο αλάτι πιπέρι, θυμάρι φρέσκο, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, 1κ.γ. κρέμα τυρί. Γεμίζουμε της πατάτες, βάζουμε και λίγο τυρί ρεγκάτο τριμμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραία χρώμα.
Pellumbesha Lumi suggested this recipe & I implemented it. It is an excellent for chicken fillet a meat quite tasteless. The accompaniment of stuffed potatoes & a green salad make it a great meal. Following the instructions became excellent food.
We do it as follows:
Cut the chicken fillets into large bites, pour in 1 tbsp. olive oil, salt, pepper and a little fresh thyme. Bake them in a hot pan to get color, then take them out on a plate. Put a little oil in the pan and sauté 1 large onion, 2 garlic cloves, 1 green, 2 red, 1 yellow pepper, 2 carrots, 1 small eggplant, all cut into sticks, until soft, and quench them with a little white wine, leave to evaporate the alcohol. Add the chicken again, a little hot water and let them boil all together and leave with a little zucchini and the chicken to stay juicy. At the end we put 1 tbsp. cream cheese, a little mustard, meal & lemon.
Potatoes stuffed with yellow cheese.
Boil the potatoes, let them cool a bit and cut in half, empty a little, put it in a bowl and pour in soft cheeses, a little salt, pepper, fresh thyme, 1 tablespoon butter, 1kg. cheese cream. Fill the potatoes, add a little grated regatta cheese and bake in a preheated oven at 180 ° degrees until they get a nice color.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger