Σπανακόπιτα με ζεματισμένο σπανάκι:
Για τη ζύμη έβαλα στον αρτοπαρασκευαστή τα κάτωθι υλικά:
- 2 κούπες γ.ο.χ.
- 1 κουτ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. ξύδι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ. γ.μπαίκιν πάουντερ
- 3/4 κούπας νερό.
Για τη γέμιση
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο
- Λίγο δυόσμο& φρέσκια ρίγανη
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 250 γρ. φέτα
- 2 κουτ. τυρί κρέμα
- πιπέρι,αλάτι λίγο γιατί η φέτα είναι αλμυρή
- 1αυγό χτυπημένο
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο & τσιγαρίζουμε τα φρέσκια κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι το οποίο σπάμε σε κομμάτια με τα χέρια μας και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του.
- Τοποθετούμε τη γέμιση σε σουρωτήρι Κι αφου στραγγίσει σε ένα μπωλ.
- Χοντροκόβουμε τον δυόσμο και τον προσθέτουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε
- Ανακατεύουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη.
Ανοίγουνε τρία φύλλα με χρήση νιζεστέ . Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί λαδώνοντας τα. Τοποθετούμε τη γέμιση . Κατόπιν άλλα τρία φύλλα & ρολάρουμε τις άκρες σχηματίζοντας κόθωρο. Ψήσιμο στο φούρνο στους 190°C 40-45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Spinach pie with scalded spinach:
- Spinach pie with scalded spinach:
- For the dough I put the following ingredients in the baker:
- 2 cups g.o.x.
- 1 teaspoon olive oil
- 1 teaspoon vinegar
- 1/2 tbsp. salt
- 1 cup baking powder
- 3/4 cup water.
- I chose the program only dough & divided the dough into six balls.
Add a little olive oil & fry the spring onions until soft.
- 1 tbsp. olive oil
- 3 spring onions
- 1 kg of spinach, washed
- A little mint & fresh oregano
- 1/3 bunch dill
- lemon zest, from 1 lemon
- 250 gr. slice
- 2 teaspoons cream cheese
- pepper, a little salt because the feta is salty
- 1 beaten egg
Add the spinach which we break into pieces with our hands and mix. Saute until all its liquids have evaporated.
Place the filling in a colander and after it has drained into a bowl.
Coarsely chop the mint and add it to the bowl.
We add
Stir and our filling is ready.
Three cards are opened using a pin. Place them in an oiled pan, oiling them. Place the filling. Then three more sheets & roll the edges to form a ridge. Bake in the oven at 190 ° C for 40-45 minutes until golden brown.
Delicioso, gracias por compartir la receta con nosotras.
ΑπάντησηΔιαγραφήSaludos.