Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ (SPINACH PIE)


Σπανακόπιτα με ζεματισμένο σπανάκι:

Για τη ζύμη έβαλα στον αρτοπαρασκευαστή τα κάτωθι υλικά:

  • 2 κούπες γ.ο.χ.
  • 1 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. ξύδι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ. γ.μπαίκιν πάουντερ
  • 3/4 κούπας νερό. 
Επέλεξα το πρόγραμμα μόνον ζύμη & χώρισα το ζυμάρι σε έξι μπαλάκια.

Για τη γέμιση

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο
  • Λίγο δυόσμο& φρέσκια  ρίγανη
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 250 γρ. φέτα
  • 2 κουτ. τυρί κρέμα
  • πιπέρι,αλάτι λίγο γιατί η φέτα είναι αλμυρή
  • 1αυγό χτυπημένο
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο & τσιγαρίζουμε τα φρέσκια κρεμμυδάκια  μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι το οποίο σπάμε σε κομμάτια με τα χέρια μας και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του.
  • Τοποθετούμε τη γέμιση σε σουρωτήρι Κι αφου στραγγίσει σε ένα μπωλ.
  • Χοντροκόβουμε τον δυόσμο και τον προσθέτουμε στο μπολ. 
  • Προσθέτουμε 
  • Ανακατεύουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη.
  • Ανοίγουνε τρία φύλλα με χρήση νιζεστέ . Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί λαδώνοντας τα. Τοποθετούμε τη γέμιση . Κατόπιν άλλα τρία φύλλα & ρολάρουμε τις άκρες σχηματίζοντας κόθωρο. Ψήσιμο στο φούρνο στους 190°C 40-45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει.


Spinach pie with scalded spinach:
  • Spinach pie with scalded spinach:
  • For the dough I put the following ingredients in the baker:
  • 2 cups g.o.x.
  • 1 teaspoon olive oil
  • 1 teaspoon vinegar
  • 1/2 tbsp. salt
  • 1 cup baking powder
  • 3/4 cup water.
  • I chose the program only dough & divided the dough into six balls.
I chose the program only dough & divided the dough into six balls.
    For the filling:
    Add a little olive oil & fry the spring onions until soft.
    • 1 tbsp. olive oil
    • 3 spring onions
    • 1 kg of spinach, washed
    • A little mint & fresh oregano
    • 1/3 bunch dill
    • lemon zest, from 1 lemon
    • 250 gr. slice
    • 2 teaspoons cream cheese
    • pepper, a little salt because the feta is salty
    • 1 beaten egg
    Add the spinach which we break into pieces with our hands and mix. Saute until all its liquids have evaporated.
    Place the filling in a colander and after it has drained into a bowl.
    Coarsely chop the mint and add it to the bowl.
    We add
    Stir and our filling is ready.
    Three cards are opened using a pin. Place them in an oiled pan, oiling them. Place the filling. Then three more sheets & roll the edges to form a ridge. Bake in the oven at 190 ° C for 40-45 minutes until golden brown.

    1 σχόλιο:

    Powered By Blogger