Αλλάζοντας ελαφρά τη συνταγή της Γεωργίας Χατζημανώλη έφτιαξα αυτή τη γαλατόπιτα δίχως φύλλο αλλάζοντας τη ζάχαρη με στέβια για να μπορεί να καταναλωθεί από διαβητικούς.
Μισό λίτρο γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπας στέβια
2 αυγά
3 κουτ, βούτυρο
λίγη βανίλια & λίγη κανέλα
Λιώνουμε το βούτυρο στη φωτιά μαζί με το σιμιγδάλι ρίχνουμε το γάλα, ζεσταίνουμε μέχρι να δέσει προσθέτουμε τη στέβια την κρέμα γάλακτος, τα αυγά χτυπημένα & τη βανίλια, τη ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με κανέλα, ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 30 λεπτά.
Slightly changing the recipe of Georgia Hatzimanoli, I made this milk pie without a leaf, changing the sugar with stevia so that it can be consumed by diabetics.
Half a liter of milk
150 gr. whipping cream
2 cups coarse semolina
1/2 cup stevia
2 eggs
3 tablespoons butter
a little vanilla & a little cinnamon
Melt the butter on the fire together with the semolina, pour the milk, heat until it sets, add the stevia, the cream, the beaten eggs & the vanilla, pour it in a buttered pan, sprinkle with cinnamon, bake in a medium oven for 30 minutes.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου