Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

ΛΙΚΕΡ ΑΠΟ ΚΑΡΠΟΥΣ ΑΦΡΟΞΥΛΙΑΣ (LIQUEUR FROM ELDERBERRY FRUITS0


 Με τους καρπούς αφροξυλιάς γίνετα ένα λικέρ πολύ δημοφιλές στην Ιταλία με το όνομα σαμπούκο.

Αφού έφτιαξα σιρόπι σαμπούκο με τον τρόπο που εξηγώ εδώ:  https://lila365idees.blogspot.com/2024/08/syrup-of-elderberry.html  έχοντας το σαν πρώτη ύλη έφτιαξα λικέρ . Για κάε λίτρο σιρόπι    προσέθεσα 600 γραμ. ζάχαρη τα οποία έβρασα ζαζί 5 λπτά. Αφού κρύώασι προσέθεσα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο περίπου 150 γραμ. ανά λίτρο σιροπιού.

A liqueur very popular in Italy is made with elderberry fruits under the name sabuco.

After making elderberry syrup the way I explain here:https://lila365idees.blogspot.com/2024/08/syrup-of-elderberry.html having it as a raw material I made a liqueur. For every liter of syrup I added 600 grams of sugar which I boiled for 5 minutes. After cooling I added tsipouro without anise about 150g per liter of syrup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger