Στην αυλή ενός εγκαταλελλειμένου σπιτιού βρήκα μια μηλιά γεμάτη μικρά πρασινα μήλα όχι πολύ ώριμα και μάζεψα αρκετά. Καταλληλα να γίνουν γλυκό του κουταλιού. Ετοιμάζουμε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού όπου θα τοποθετήσουμε τα ξεφλουδισμένα μήλα για να μη μαυρίσουν. Πρώτα με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε την καρδιά του μήλου και ακολούθως ξεφλουδίζουμε, Τποθετούμε αμέσως τα μήλα στο νερό. Για κάθε κιλό μήλου χρειαζόμεθα 750 γραμ. ζάχαρη και αντίστοιχα τα μωρωδικά ένα ξυλάκι κενέλλα ή βανίλια και κανέλλα και ένα ποτήρι νερό , Βράζουμε τη ζάχαρη με τα μυρωδικά και το νερό να γίνουν σιρόπι , στραγγίζουμε τα μήλα τα βάζουμε στο σιρόπι και βράζουμε περίπου 5-8 λεπτά. Τα μήλα βράζουν γρήγορα, Δένουμε το σιρόπι την επόμενη μέρα κια το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
In the yard of an abandoned house I found an apple tree full of small green apples not very ripe and I collected quite a few. Suitable to become a dessert of the spoon. We prepare a basin with water and lemon juice where we will place the pixflusieman apples so that they do not turn black. First, with the special tool, remove the center of the apple and then peel it, immediately place the apples in the water. For each kilo of apple we need 750 grams of sugar and instead of the baby ones a stick of cinnamon or vanilla and cinnamon and a glass of water, we boil the sugar with the herbs and water to make syrup, drain the apples, put them in the syrup and boil 5-8 minutes. The yeast boils gently, strain the syrup the next day and place it in sterilized jars.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου