Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ (CAKE WITH SWEET MILK)




Η φίλη μου Μίκα Πολυχρονοπούλου  μου εδωσε αυτή τη συνταγή:Ένα κέικ με ζαχαρούχο γάλα.

Στη φόρμα τη λάδωσα και την πασπάλισα με αλεύρι και έριξα ένα ζαχαρούχο γάλα
Σε μία λεκανίτσα χτύπησα 3 αυγά με τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν μετά πρόσθεσα 1 ποτηράκι του κρασιού ηλιέλαιο ένα ποτηράκι του κρασιού γάλα 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες κακάο και 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ανακάτεψε και το έριξα επάνω στο ζαχαρούχο έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά πάντα οι δοκιμή με το μαχαίρι!!! Μόλις έγινε χλιαρό έβγαλα από τη φόρμα κέικ που τρώγεται κρύο μαλακώνει το ζαχαρούχο και το κέικ έχει τη γεύση καραμέλας γάλακτος μου άρεσε και θα το ξανακάνω. Επειδή την έκανα σε φόρμα σιλικόνης ,η επιφάνεια δεν ήταν πολύ ομαλή και γιαυτό πασπάλισα το κέικ με σκονη αμυγδάλου και τρούφα σοκολάτα.
My friend Mika Polychronopoulou gave me this recipe: A cake with sweetened milk I greased the mold and sprinkled it with flour and poured some sweetened milk In a small bowl I beat 3 eggs with three tablespoons of sugar until they turned white then I added 1 glass of wine sunflower oil a glass of wine milk 2 tablespoons full of cocoa and 200 grams of self-rising flour mixed and poured it on the sugar I baked in preheated oven at about 170 degrees for 40 minutes, always test with a knife!!! Once it was warm I took out of the cake pan eating it cold softens the sugariness and the cake tastes like milk caramel I loved it and will make it again. Because I made it in a silicone mold, the surface was not very smooth, so I sprinkled the cake with almond powder and chocolate truffle.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger