Για την αυριανή γιορτή κράνου του χωριού μου μια τάρτα γεμιστή μεμαρμελάδα κράνου . Τη ζύμη η της τάτρτας την έκανα στον αρτπαρασκευαστή ανμιγνύοντας τα κάτωθι υλικά:
Υλικά
~ 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ~ 125 γρ. αλεύρι χωριάτικο (κίτρινο) ~ 5 γρ. ξηρή μαγιά ~ 2 γρ. μπέικιν πάουντερ ~ 75 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου ~ 75 γρ. γιαούρτι ~ 20 γρ. ζάχαρη ~ 1 αβγό ~ 5 γρ. αλάτιΑφού στρώσουμε το μεγαλύτερο κομμάτι στην ταρτιέρα αλείφουμε με μαρμλάδα κράνου καμετά το ποθετούμε με σε λωρίδες το μικρότερο φύλλο. Ψήσιμο μισή ώρα σε μέτριο φούρνοκαι αμέσως πασπάλισμα με άχνη ζάχαρη.
For tomorrow's helmet festival of my village a tart filled helmet jam. I made the tartar dough in the bread maker by mixing the following ingredients:
Ιngredients
~ 125 gr flour for all
purpose
~ 125 gr Rustic yellow
flour from hard wheat
~ 5 gr dry yeast
~ 2 gr baking powder
~ 75 gr butter at room
temperature
~ 75 gr yoghurt
~ 20 gr sugar
~ 1 egg
~ 5 gr salt
After layering the larger piece on the tart pan, spread it with helmet marmalade and then place it in strips with the smaller sheet. Bake for half an hour in a moderate oven and immediately sprinkle with powdered sugar.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου