Ακολουθώντας τη συνταγή της φίλης Ξένιας από το Μυλοπόταμο της Κρήτης με μικρή παραλλαγή: στην θέση των μήλων χρησιμοποίησσα πολτό μήλου γλυκό. έκλεισα τα πιτάκια με τη χρήση του σχετικού εργαλείου σε σχήμα καρδιάς!!
Η συνταγή απλή!!Για το ζυμάρι του φύλου!!Ένα γιαουρτακι,ένα βιταμ μικρό,ένα φαριναπ..Μια μικρή τσιμπίδα αλάτι και μια κ.γ ζάχαρη!!Το ζυμωνουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί!!Βγαίνουν 25-30 μπαλάκια μέγεθος καρυδιού!!Για τη γέμιση !!3_4 μήλα ,εγώ έβαλα ,2 μήλα και ένα αχλάδι .ένα φλυτ.τσαγ.οχι καλά γεμάτο καρύδια κομμένα, αν έχετε κάποιο γλυκό κουταλιού 2 κουταλιές μέλι και κανέλα. Κόβουμε ψιλά τα μήλα ή τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη .Τα βάζουμε στο τηγάνι με μια μικρή κουταλιά βιταμ και τα αφήνουμε να αχνιστούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ,στο τέλος το μέλι!Ανοίγουμε φυλλαράκι μικρό βάζουμε μια κ.γ γέμιση και τα διπλώνουμε σε μισοφέγγαρα ή ο,τιδηπτε σχήμα θέλουμε.Τα ψήνουμε στους 180β για 30_40 λ.Τα τα πασπαλιζουμε με άχνη!!
Following the recipe of my friend Xenia from Mylopotamos, Crete, with a small variation: instead of apples, I used sweet apple pulp. I closed the pies using the relevant heart-shaped tool !!
The recipe is simple !! For the dough¨¨ A yogurt, a small vitamin, a farinap. A small pinch of salt and a kg of sugar !! Knead it and let it rest !! 25-30 size balls come out walnut !! For the filling. 3_4 apples, I put, 2 apples and a pear. a cup. on a coarse grater. Put them in the pan with a small spoon of vitamins and let them steam and remove their liquids !! Add the rest of the ingredients, at the end the honey. Open a small leaf, put a kg filling and fold them into crescents. or whatever shape we want !! Bake them at 180b for 30_40 l. Sprinkle them with icing.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου