Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

ΛΑΓΑΝΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΑΝΘΟΥΣ (LAGANA IN THE FORM OF FLOWERS)



Ακολουθώντας πιστά τη συνταγή της  Maia Kamenarova έφτιαξα αυτή τη λαγάνα σε σχήμα άνθους. Εκτός που έγινε εξαιρετικά αφράτη & νόστιμη με το τρόπο αυτό έχει τη δυνατότητα να κοπεί σε κομμάτια χωρίς μαχαίρι. Εγώ χρησμοποίησα τα 2/3 της ζύμης για να κάνω μόνο μια λαγάνα-άνθος.

Τη ζύμη τη ζύμωσα το βράδυ της Κυριακής στον αρτοπαρασκευαστή επιλέγοντας το πρόγραμμα ζύμωμα και φούσκωμα, έμεινε τη νύχτα στο τραπέζι της κοζίνας και ψήθηκε σήμερα το πρωί.

Η δοσολογία:

600γρ.αλευρι δυνατό
400μλ.νερο χλιαρο
2 κ.γλ.αλατι
1κ.γλ.ζαχαρη
1φκ.μαγια ξερη
4κ.σ λαδι
σουσαμι
Στο χλιαρο νερό έχω βάλει την ζάχαρη. Κοσκινιζω το αλεύρι, ανακατεύω μέσα την μαγιά, μετά το αλάτι. Ζυμωνω όλα τα στερεά υλικά με το νερό και το λάδι. Αφήνω σε σκεπασμένο μπολ να φουσκώσει η ζύμη. Χωρίζω την ζύμη σε δύο μπάλες . Πάνω σε λαδοκολλα την ανοίγω λίγο με τον πλαστη, φτιάχνω το σχέδιο σε σχήμα "άνθους" . Αλοίφω με νερό, πασπαλίζω με το σουσάμι. Αφήνω πάλι να φουσκώσει πολύ λίγο. .
Ψήσιμο στους 200° μόνο με αντίσταση για περίπου 20 λεπτά .Αν θέλετε να παραμείνει μαλακή η λαγανα μόλις την βγάλετε από το φούρνο σκεπαστε την με μια πετσέτα.
Following Maia Kamenarova's recipe faithfully, I made this lagana in the shape of a flower. Except that it became extremely fluffy & delicious in this way it can be cut into pieces without a knife. I used 2/3 of the dough to make only one lagana-flower.
I kneaded the dough on Sunday night at the bakery, choosing the kneading and puffing program, it stayed overnight at the kitchen table and was baked this morning.
The dosage:

600g flour possible
400ml lukewarm water
2 tbsp
1kg sugar
1fk. Dry yeast
4 tbsp oil
Sesame seeds
I have put the sugar in the warm water. I sift the flour, mix in the yeast, then the salt. Knead all the solids with water and oil. I leave the dough to rise in a covered bowl. I divide the dough into two balls. I open it a little on oil glue with the rolling pin, I make the design in the shape of a "flower". Grease with water, sprinkle with sesame seeds. I let it swell again a little. . Bake at 200 ° only with resistance for about 20 minutes. If you want the lagana to remain soft as soon as you take it out of the oven, cover it with a towel.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger