Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΝΗΣΤΙΣΣΙΜΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ (LENTEN PASTICCIO)




Υλοποίησα αυτή τη συνταγή με εξαιρετική επιτυχία 

200γρ. Μακαρόνια για παστίτσιο (εγώ έβαλα βίδες)
¼ ματσάκι μαϊντανό
Σάλτσα
200γρ. Μανιτάρια πλευρώτους
Η κονσέρβα ντοματάκι τριμμένο
½ κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
¼ ματσάκι μαϊντανό
Μπεσαμέλ
3 κουτ. ελαιόλαδο
5 κουτ. αλεύρι
500 ml νερό παπό αυτό που έβρασαν τα μακαρόνια
1 κύβος λαχανικών (ή ζυμαρικών)
Κύμινο
Κάρυ
Πιπέρι
Αλάτι
Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κυβάκια του μισού εκατοστού και ρίχνουμε 1-2 κσ ελαιόλαδο, κάρυ, κόκκινο πιπέρι, σκόρδο σκόνη, μαύρο πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-18 λεπτά στις αντιστάσεις στους 200°C (ενδιάμεσα αν θέλετε ανακατέψτε 2-3 φορές). Ο λόγος που τα ψήνουμε έτσι είναι για να φύγει η πολύ υγρασία και να μην είναι γλοιώδη, πράγμα το οποίο δεν αρέσει σε αρκετούς. Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε αλατίζοντας τα ελαφρά (προσοχή να μην τα κάνετε αλμυρά διότι θα πέσει και η σάλτσα). Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι να κάψει και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και έναν κύβο λαχανικών, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, λίγο αλάτι αν χρειαστεί και αφήνουμε να δέσει. Προς στο τέλος ρίχνουμε και τον μαϊντανό. Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα ταψί και ανακατεύουμε με τον μαϊντανό και τα πατάμε με το χέρι να στρώσουν. Ρίχνουμε όλη την σάλτσα επάνω στα μακαρόνια και προσπαθούμε να την ωθήσουμε και προς τα κάτω. Παίρνουμε τα ψημένα μανιτάρια και τα ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω από την σάλτσα. Ήρθε η ώρα για την μπεσαμέλ. Ρίχνουμε το λάδι με το αλεύρι (ρου) και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Σε δόσεις ρίχνουμε το νερό μαζί με τον κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Βάζουμε αλάτι, κάρυ, πιπέρι και απλώνουμε πάνω από τα μακαρόνια. Ψήνουμε στον αέρα στους 200°C για 30 λεπτά.
I implemented this recipe with great success
200gr. Spaghetti for pasticcio (I put screws)
Or a bunch of parsley
Sauce
200gr. Pleurotus mushrooms
The canned grated tomato
½ onion
2 cloves garlic
Or a bunch of parsley
Bessamel
3 tablespoons olive oil
5 teaspoons flour
500 ml poppy water what the spaghetti boiled
1 cube of vegetables (or pasta)
Cumin
Curry
Pepper
Salt
Cut the mushrooms into small cubes of half a centimeter and add 1-2 tbsp olive oil, curry, red pepper, garlic powder, black pepper, salt and mix very well. Spread them in a pan with oil paste and bake for 15-18 minutes on the heating elements at 200 ° C (in between if you want to mix 2-3 times). The reason we bake them this way is to remove a lot of moisture and not be slimy, which many people do not like. At the same time, boil the spaghetti and strain it, salting it lightly (be careful not to make it salty because the sauce will also fall). Put a little oil in a saucepan to burn and sauté the onion and garlic. Add the grated tomato and a cube of vegetables, pepper, a little sugar, a little salt if needed and let it set. Towards the end, add the parsley. Put the spaghetti in a pan and mix with the parsley and press them by hand to layer. Pour all the sauce over the spaghetti and try to push it down. Take the cooked mushrooms and pour them evenly over the sauce. It's time for the béchamel. Add the oil with the flour (rou) and sauté for 2-3 minutes. In portions, add the water together with the cube and stir until it thickens. Add salt, curry, pepper and spread over the spaghetti. Bake in the air at 200 ° C for 30 minutes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger