Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

ΠΤΙ ΦΟΥΡ (PETIT FOUR)


Παρακολουθώντας διάφορες συνταγές έφτιαξα τα κλασσικά πτι φουρ για να μοιραστούν στο σημερινό Ψυχοσάββατο.
Υλικά 
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια 
  • 60 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
Ανακατεύουμε  όλα τα υλικά, γίνεται μια μαλακή ζύμη, τα τοποθετούμε σε ταψί με τη χρήση κορνέ & τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 15 λεπτά.
Τα ενώνουμε ανά δύο με μαρμελάδα, τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα, τα πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.
Following various recipes, I made the classic petit fours to share on today's Saturday of souls.
Materials
  • 250 gr. butter, at room temperature
  • 1 egg
  • 250 gr. flour g.o.x.
  • 75 gr. powdered sugar
  • 50 gr. corn flour
  • 1 vanilla
  • 60 gr. grated almond
Mix all the ingredients, make a soft dough, place them in a pan using a fork and bake in a medium oven for about 15 minutes.
Combine them in pairs with jam, dip them in melted chocolate, sprinkle with grated chocolate .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger