Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ (MAFFINS WITH ORANGE & PEANUT BUTTER)




Ακολουθώντας τις οδηγίες της Κατερίνας Μαυροειδή έφτιαξα τη μισή δόση του κατωτέρω κέικ. Από τη μισή δόση έγιναν 12 μεσαία & δεκαοχτώ πολύ μικρά κέικ.  Για γλάσο στα μεσαία κέικ χρησιμοποίησα ένα μείγμα από χυμό πορτοκαλιού, άχνη ζάχαρη & φυστικοβούτυρο.
Υλικά:
 4 αυγά
1 κούπα βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
3/4 φλ. καλαμποκάλευρο
2 και 1/4 φλ. αλεύρι απλό
4 κουτ. γλ. μπαίκιν πάουντερ
1 κούπα γάλα
ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1/4 φλ. Τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα. Προσθέτουμε το baking powder και το αλεύρι και το γάλα σε τρεις δόσεις, χτυπώντας το κέικ στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ. Προσθέτουμε, τέλος, το αλεύρι καλαμποκιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και την τρούφα. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) για 50-60 λεπτά. Δοκιμή με το μαχαίρι να βγει καθαρό. Οταν το βγάλουμε από την φόρμα το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και απλώνουμε επάνω το γλάσο, και ρίχνουμε λίγη τρούφα!
 Εγώ το φτιάχνω επίσης με τις ακόλουθες αλλαγές. Αντί για βούτυρο 1 φλ καλαμποκέλαιο και αντί ζάχαρη 1 και 1/2 φλ. στέβια κρυσταλλική. Αν κάνετε αυτή την εκδοχή χτυπάμε πρώτα τα αυγά με την στέβια μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν και κατόπιν το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά.
Following the instructions of Katerina Mavroidi I made half the portion of the cake below. From the half portion, 12 medium & eighteen very small cakes were made. For icing in the middle cakes I used a mixture of orange juice, powdered sugar & peanut butter.
Materials:
  4 eggs
1 cup butter
2 cups sugar
3/4 cup corn flour
2 and 1/4 cup simple flour
4 teaspoons γλ. baking powder
1 cup of milk
zest of two oranges
1/4 cup Chocolate truffle
Implementation:
Beat the butter, sugar and beat the eggs one by one. Add the baking powder and the flour and milk in three portions, beating the cake on the low speed of the mixer. Finally, add the corn flour, orange zest and truffle. Pour the mixture into a buttered pan. Bake in a preheated oven (180 degrees) for 50-60 minutes. Test with the knife to come out clean. When we take it out of the form, let it cool a bit and spread the icing on it, and add a little truffle!
 I also fix it with the following changes. Instead of butter 1 cup corn oil and instead of sugar 1 and 1/2 cup. stevia crystalline. If you make this version, first beat the eggs with the stevia until they swell and turn white and then the oil and the rest of the ingredients.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger