Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΜΗΛΟ, ΜΕΛΙ & ΣΤΕΒΙΑ ("HALVA' WITH SEMOLINA, APPLE, HONEY & STEVIA)

Ακολουθώντας κατά βάσιν τις οδηγίες αυτού του video: https://www.youtube.com/watch?v=KCGUKDbDLQI έφτιαξα τη μισή δόση αυτού του χαλβά, μετατρέποντας τη συνταγή για διαβητικούς με εξαιρετική επιτυχία.
Υλικά:
  • 120 γραμ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 175 γραμ. σπορέλαιο
  • 100 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2  κουτ. γλ. κανέλα (σκόνη)
  • 40 γραμ. μαύρες σταφίδες
  • 1 τριμμένο μήλο
Για το σιρόπι
  • 50 γραμ. στέβια 
  • 1 φλυτζάνι του καφέ μέλι
  • 250 γραμ. νερό
Αν δεν έχετε πρόβλημα διαβήτη αντικαταστείστε το μέλι & τη στέβια με 150 γραμ. μέλι
Μετά το φορμάρισμα στόλισα τι χαλβά με λωρίδες ψημένου κυδωνιού & μισά καρύδια.
Basically following the instructions in this video: https://www.youtube.com/watch?v=KCGUKDbDLQI I made half a dose of this halva, turning the recipe for diabetics with great success.
Materials:
  • 120 g thick semolina
  • 100 grams of fine semolina
  • 175 grams of seed oil
  • 175 grams 1/2 teaspoon γλ. cinnamon (powder)
  • 40 grams of black currants
  • 1 grated apple
For the syrup
  • 50 grams of stevia
  • 1 cup of coffee honey
  • 250 grams of water
If you do not have a diabetes problem, replace honey & stevia with 150 grams of honey.
After the molding, I garnished the halva with strips of roasted quince & half walnuts.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger