Από παληά θυμάμαι τη μητέρα μου και τις θείες μου κάθε Μεγάλη Πέμπτη να φτιάχνουν τη σουσαμόπιτα.
Η πίτα αυτή είνα μια χορτόπιτα απλή κυρίως με τσουκνίδια και λάπατα, Φύλλο -φύλλο λαδώνουμε με ηλιέλαιο, Τότε χρησιμοποιούσαν σησαμέλαιο, το "σαμόλαδο" όπως το έλεγαν, είναι τόνο φυτικό έλαιο που γνώριζαν, διόυι η θρησκεία μας Μεγάλη Παρασκευή ααπαγορεύει την κατανάλωση ελαιολάδου.
Στρώνουμε διαδοχικά φύλλα και χόρτα και στη επιφάνεια πασπαλίζουμε σουσάμι.
I remember my mother and my aunts making sesame pie every Holy Thursday.
This pie is a simple pastry pie mainly with nettles and lasagna, We grease each sheet with sunflower oil, At that time they used sesame oil, "samolado" as they called it, is a type of vegetable oil that they knew, because our religion forbids the consumption of olive oil on Holy Friday.
We layer leaves and herbs in succession and sprinkle sesame seeds on the surface.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου