Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

"ΟΡΦΑΝΟ" ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ("ORPHAN" PASTICCIO)

Εδώ σας δείχνω ένα εξαιρετικό "ωγκραντέν" που έφτιαχνε η μητέρα μου με την ονομασία "ορφανό παστίτσιο". Όταν τη ρωτούσα γιατί ονομάζεται έτσι, μου απαντούσε πως είναι ορφανό γιατί δεν περιέχει ούτε κιμά, ούτε αυγά.


  • Πρώτα βράζεται λιγότερο απ΄ το κανονικό πέννες ή μεγάλο κοφτό μακαρόνι .
  • Μετά τοποθετούμε τα βρασμένα μακαρόνια σε ένα πυρέξ& τα ανακατεύουμε με αρκετό τριμμένο κίτρινο τυρί. ( Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλοκομμένο ζαμπόν ή λίγη ψιλοκομμένη πράσινη ή κόκκινη πιπεριά).
  • Φτιάχνουμε μια πολύ αραιή κρέμα μπεσαμέλ με τη διαφορά ότι στην αρχή τσιγαρίζουμε το βούτυρο με ένα κρεμμύδι τριμμένο πάρα πολύ ψιλό.
  • Χρησιμοποιούμε πιπέρι & μοσχοκάρυδο & ανακατεύουμε την κρέμα  μπεσαμέλ με τα ζυμαρικά.
  • Προτού τα βάλουμε στο φούρνο τρίβουμε στην επιφάνεια αρκετή ψίχα ψωμιού από τη χτεσινή μέρα (όχι φρυγανιά).Αυτό δίνει μια εξαιρετική κρούστα .
  • Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Here I show you a great " ogkranten " that made my mother called " orphan lasagne ." When I ask why it is called so , answer me it is orphan does not contain neither meat nor eggs.
  • First boiled less than normal penne or macaroni big butt .
  • Then we put the cooked pasta in a Pyrex dish and mix with some grated yellow cheese. (If you want you can add some chopped ham or a little chopped green or red peppers) .
  • We make a very thin cream sauce with the difference that in the beginning the butter and saute an onion grated too thin .
  • We use nutmeg & pepper & stir the cream sauce with pasta .
  • Before you put them in the oven rub the surface enough bread crumbs from yesterday's day (not toast ) . This gives an excellent crust.
  • Baking in a moderate oven until golden brown surface .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου