Εδώ σας δείχνω ένα εξαιρετικό "ωγκραντέν" που έφτιαχνε η μητέρα μου με την ονομασία "ορφανό παστίτσιο". Όταν τη ρωτούσα γιατί ονομάζεται έτσι, μου απαντούσε πως είναι ορφανό γιατί δεν περιέχει ούτε κιμά, ούτε αυγά.
- Πρώτα βράζεται λιγότερο απ΄ το κανονικό πέννες ή μεγάλο κοφτό μακαρόνι .
- Μετά τοποθετούμε τα βρασμένα μακαρόνια σε ένα πυρέξ& τα ανακατεύουμε με αρκετό τριμμένο κίτρινο τυρί. ( Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλοκομμένο ζαμπόν ή λίγη ψιλοκομμένη πράσινη ή κόκκινη πιπεριά).
- Φτιάχνουμε μια πολύ αραιή κρέμα μπεσαμέλ με τη διαφορά ότι στην αρχή τσιγαρίζουμε το βούτυρο με ένα κρεμμύδι τριμμένο πάρα πολύ ψιλό.
- Χρησιμοποιούμε πιπέρι & μοσχοκάρυδο & ανακατεύουμε την κρέμα μπεσαμέλ με τα ζυμαρικά.
- Προτού τα βάλουμε στο φούρνο τρίβουμε στην επιφάνεια αρκετή ψίχα ψωμιού από τη χτεσινή μέρα (όχι φρυγανιά).Αυτό δίνει μια εξαιρετική κρούστα .
- Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- First boiled less than normal penne or macaroni big butt .
- Then we put the cooked pasta in a Pyrex dish and mix with some grated yellow cheese. (If you want you can add some chopped ham or a little chopped green or red peppers) .
- We make a very thin cream sauce with the difference that in the beginning the butter and saute an onion grated too thin .
- We use nutmeg & pepper & stir the cream sauce with pasta .
- Before you put them in the oven rub the surface enough bread crumbs from yesterday's day (not toast ) . This gives an excellent crust.
- Baking in a moderate oven until golden brown surface .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου