Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΖΥΜΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗ (LAGANA WITH TAHINI FERMENTED IN A BREAD MAKER)


 Εξαιρετική επιυχία με λαγάνα ζυμωμένη στον αρτοπαρασκευαστή:

  • 300 ml νερό εμφιαλωμένο
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • 25 ml  ηλιέλαιο
  • 2  κουταλιές ταχίνι 
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή (ή 1 κύβο 25 γραμ. νωπή)
  • 1-2 πρέζα/ες γερές ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή (ή 1 κύβο 25 γραμ. νωπή)

Τοποθετούμε τα υλικά στον κάδο με τη σειρά που αναγράδονται. Επιλέξτε το πρόγραμμα ζύμωμα και φούσκωμα.

Μτά ακολουθε΄τε τον τρόπο που περιγράφεται στο video εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=-aG5t0BK2AE&t=3s Για τη λαγάνα α χρειάζεται επιλπλέον 100 γραμ. σουσάμι

Excellent success with lagana leavened in the bread maker:

  • 300 ml bottled water
  • 1 tbsp coarse salt
  • 25 ml sunflower oil
  • 2 spoons of tahini
  • 500 gr. hard flour for bread
  • 1 sachet of dry yeast (or 1 cube of 25 g. fresh)
  • 1-2 pinches of solid sugar
  • 1 sachet of dry yeast (or 1 cube of 25 g. fresh)

Place the ingredients in the bucket in the order listed. Select the kneading and rising program.

Then follow the method described in the video here: https://www.youtube.com/watch?v=-aG5t0BK2AE&t=3s For the lagana you need an additional 100 grams of sesame

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger