Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

ΛΑΖΑΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ (LASAGNA, FOR THE WEEK OF TYRINI)


Τηρώντας την παράδοαη μαγειρεύουμε αυτή την εβδομάδα με τυριά και γαλακτοκομικά. Ετοιμάζουμε μια σάλτσα τσιγαρίζοντας φρέσκο και ξηρό ξρεμμύσι, μανιτάτι ,πιπεριά, (λίγο ζαμπόν προαιρετικά) όλα ψιλοκομμένα και σβήμουμε με ντομάτα και βράζουμε για λίγο, Ετοιμάζουμε επίσης μι μπεσαμέλ στην οποία προσθέτουμε δύο αυγά χτυπημένα και τριμμένα κίτρινα τυριά. 

Σε λαδωμένο πυρίμαχο ταψί στρώνουμε αλλεπάλληλες στρώσεις από φρέσκα λαζάνι , σάλτσα κια μπεσαμέλ και στη επιφάνεια βάζπυμε μπεσαμέλ λιγο τριμμένο κίτρινο τυρί και τρμμένη φρυγανιά. Ψήσιμο  περίπου  μισή ώρα.

Following tradition, we cook this week with cheeses and dairy products. We prepare a sauce by smoking fresh and dry scallion, manitati, pepper, (a little ham optional) all finely chopped and put out with tomato and boil for a while. We also prepare a béchamel to which we add two beaten eggs and grated yellow cheeses.

In an oiled fire-proof pan, lay successive layers of fresh lasagna, sauce and béchamel, and on the surface paint béchamel with a little grated yellow cheese and crumbled breadcrumbs. Bake for about half an hour.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger