Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ (SALTY COOKIES)

  Για να γίνουν αυτά τα γευστικά κουλουράκια έβαλα στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι , μισό κεσεδάκι ηλιέλαιο, μισό κεσεδάκι μαργαρίνη,   150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουτ. μπαίκιν πάουντερ, 100 γραμ σιμιγδάλι χοντρό, ξύσμα από  ένα λεμόνι.  Επέλεξα το πρόγραμμα μόνο ζύμη & αφού αναμίχτηκε λίγο προσέθεσα τριμμένο ημίσκληρο τυρί & γκίζα ώστε να γίνει μια σχετικά μαλακή ζύμη. Χρησιμοποιώντας τη συσκευή φορμαρίσματος κουλουριών της Tupperware φορμάρισα μικρά κουλουράκια που τα άλλειψα με αυγό, τα πασπάλισα με σουσάμι & τα έψησα σε μέτριο φούρνο για 15'-20' .Το γευστικό αποτέλεσμα εξαιρετικό.

To make these delicious cookies I put in the baker's bucket 1 cup of strained yogurt, half a cup of sunflower oil, half a cup of margarine, 150 g of flour for all uses flour, 2 tsp. baking powder, 100 g thick semolina, zest of a lemon. I chose the program only dough & after mixing a little I added grated semi-hard cheese to make a relatively soft dough. Using the Tupperware bun molding machine I molded small cookies which I smeared with egg, sprinkled with sesame seeds and baked in a medium oven for 15'-20 '. The delicious result is excellent.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger