Για να κάνω το χατζαπούρι, τη γεωργιανή τυρόπιτα, στο φούρνο όχι στο τηγάνι.
- 4 φλυτζάνια αλεύρι
- ένα φλυτζάνι νερό σε θερμοκρασία 45 βαθμών Κελσίου
- ένα φλυτζάνι γιαούρτι
- ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- ένα κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- ένα φακελάκι ξερής μαγιάς
- Όλα αυτά τα τοποθέτησα στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή & επέλεξα το πρόγραμμα μόνο ζύμωμα. Μας δίνει ένα μαλακό ζυμάρι που αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. τουλάχιστον μια ώρα μετά το φούσκωμα έκοψα το ζυμάρι σε τρία μέρη, Στο κατωτέρω video: https://www.youtube.com/watch?v=POl5AFXfsIk&fbclid=IwAR1EMur09akG070bm36G0XxLsAZ_hTnALJB8G6O3QhiwolRtbOH3BeqykMk
Βλέπουμε πως θα μπορέσουμε να ανοίξουμε φύλλο, να τοποθετήσουμε τη γέμιση & μετά να το τοποθετήσουμε σε αλευρωμένο ταψί. Για γέμιση χρησιμοποίησα ένα μείγμα φέτας τριμμένων κίτρινων τυριών & αλμυρής φρέσκιας μυζήθρας (γκίζα). Σε δυνατό φούρνο ψήνουμε για 15-20 λεπτά & ζεστό το αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο. Η ζύμη αρκεί για τρεις πιτες διαμέτρου 26 εκ.
- To make the hatzapuri, the Georgian cheese pie, in the oven not in the pan.
- 4 cups flour
- a cup of water at a temperature of 45 degrees Celsius
- a cup of yogurt
- a teaspoon of sugar
- a teaspoon of salt
- a sachet of dry yeast
- I placed all these in the baker's bucket & chose the program only kneading. It gives us a soft dough that we leave in a warm place to rise. at least an hour after the puff I cut the dough into three parts, In the video below:
We see how we will be able to open a sheet, place the filling & then place it in a floured pan. For the filling I used a feta mixture of grated yellow cheese & cream cheese. Bake in a strong oven for 15-20 minutes & lightly grease it hot with butter.
The dough is enough for three pies with a diameter of 26 cm.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου