Έχοντας μαζέψει αρκετούς λωτούς σκέφτηκα να κάνω μαρμελάδα από λωτούς δίχως την προσθήκη ζάχαρης, μόνο με μέλι ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ: https://vagelis-bakas.gr/recipe/jam-lotus-with-ginger-and-mandarin-suntages/ . Αντί να τη βράσω έβαλα όλα τα υλικά στον αρτοπαρασκευαστή παραλείποντας το νερό & επέλεξα το πρόγραμμα μαρμελάδα.
Υλικά:
400 γραμ. λωτοί ώριμοι καθαρισμένοι
100 γραμ. μανταρίνια καθαρισμένα
10 γραμ. φρέσκο τζιντζερ
Having collected several persimmons I thought of making persimmon jam without added sugar, only with honey following the instructions here: https://vagelis-bakas.gr/recipe/jam-lotus-with-ginger-and-mandarin-suntages/.
Materials:
400 g of ripe persimmons cleaned
100 g peeled tangerines
10 g of fresh ginger
50 g apple
2 tbsp. honey
200 grams of water
The ginger aroma is optional, it can be replaced with vanilla or louiza. You need the apple to thicken the jam because it has no suInstead of boiling it, I put all the ingredients in the bakery, skipping the water & I chose the jam program. The ginger aroma is optional, it can be replaced with vanilla or louiza.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου