Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΩΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗ (LOTUS JAM WITHOUT SUGAR IN THE BREADMAKER)

Έχοντας μαζέψει αρκετούς λωτούς σκέφτηκα να κάνω μαρμελάδα από λωτούς δίχως την προσθήκη ζάχαρης, μόνο με μέλι ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ:  https://vagelis-bakas.gr/recipe/jam-lotus-with-ginger-and-mandarin-suntages/ . Αντί να τη βράσω έβαλα όλα τα υλικά στον αρτοπαρασκευαστή παραλείποντας το νερό &  επέλεξα το πρόγραμμα μαρμελάδα.  

Υλικά:

400 γραμ. λωτοί ώριμοι καθαρισμένοι

100 γραμ. μανταρίνια καθαρισμένα

10 γραμ. φρέσκο τζιντζερ

50 γρ μήλο
2 κ.σ. μέλι
200 γραμ. νερό
Το άρωμα τζίντζερ είναι προαιρετικό, μπορεί να αντικατασταθεί με βανίλια ή λουίζα. Το μήλο χρειάζεται για να πήξει η μαρμελάδα γιατί δεν έχει ζάχαρη. 

Having collected several persimmons I thought of making persimmon jam without added sugar, only with honey following the instructions here: https://vagelis-bakas.gr/recipe/jam-lotus-with-ginger-and-mandarin-suntages/

Materials:

400 g of ripe persimmons cleaned

100 g peeled tangerines

10 g of fresh ginger

50 g apple

2 tbsp. honey

200 grams of water

The ginger aroma is optional, it can be replaced with vanilla or louiza. You need the apple to thicken the jam because it has no suInstead of boiling it, I put all the ingredients in the bakery, skipping the water & I chose the jam program. The ginger aroma is optional, it can be replaced with vanilla or louiza.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger