Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗ (BREAD OF EMMER FLOUR IN THE BREADMACHINE)

 


Ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ: https://misshealthyliving.gr/%CF%88%CF%89%CE%BC%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CF%81%CE%B9-%CE%B6%CE%AD%CE%B1%CF%82/έφτιαξα πανεύκολα ψωμί ζέας στον αρτοπαρασκευαστή επιλέγοντας  το βασικό πρόγραμμα με σκούρα κόρα & μικρό μέγεθος. 

Τα υλικά:

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 μεγάλη κ.σ μέλι
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 500 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα δίκοκκο) (ιδανικά κοσκινισμένο)
  • 230- 240 γρ ζεστό νερό (περίπου 35 βαθμούς)
  • 1 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

Following the instructions here:

https://misshealthyliving.gr/%CF%88%CF%89%CE%BC%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CF%81%CE%B9-%CE%B6%CE%AD%CE%B1%CF%82/ I made very easy bread in the baker choosing the basic program with dark crust & small size.


Materials:


1 sachet of dry yeast

1 tablespoon honey

50 g of olive oil

500 g flour (I used two grains) (ideally sifted)

230- 240 g of hot water (about 35 degrees)

1 kg salt 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger