Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

ΛΙΚΈΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ (MASTIHA LIQUEUR)


Είδα αυτή την ανακοίνωση και αποφάσισα να την υλοποιήσω: 

Τώρα που έχουμε πολύ ήλιο, μπορούμε να φτιάξουμε λικέρ μαστίχας:

Υλικά: 10 γρ δάκρυα μαστίχας,500γρ τσίπουρο ή βότκα,1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη,1 φλιτζάνι νερό
Βάζουμε την μαστίχα και το τσίπουρο σε ένα μπουκάλι. Βάζουμε το μπουκάλι στο μπαλκόνι να το βλέπει ο ήλιος,για είκοσι μέρες. Η μαστίχα δεν λιώσει τελείως και θα κολλήσει στο τοίχωμα του μπουκαλιού. Όταν περάσουν οι 20 μέρες, φτιάχνουμε ένα σιρόπι με την ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε στο τσίπουρο. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία η μαστίχα έχει κολλήσει στο μπουκάλι Θα σας πω ένα κόλπο για να μην κολλάει.... διπλώνετε τις μαστίχες σε ένα τούλι που το κρεμάτε με ένα κορδόνι στο κέντρο του μπουκαλιου.....το κορδόνι που εξέχει βιδώνεται απ' το καπάκι και στερεώνεται να μην πάει κάτω
I saw this announcement and decided to implement it:

Now that we have a lot of sun, we can make mastic liqueur:

Ingredients: 10 g of mastic tears, 500 g of tsipouro or vodka, 1 1/2 cups of sugar, 1 cup of water
Put the mastic and tsipouro in a bottle. We put the bottle on the balcony where the sun can see it, for twenty days. The mastic will not melt completely and will stick to the wall of the bottle. When the 20 days have passed, we make a syrup with sugar and water. Let it cool and add to the tsipouro. As you can see in the photo, the mastic is stuck to the bottle. I'll tell you a trick so that it doesn't stick.... you fold the mastics into a tulle and hang it with a string in the center of the bottle..... the string that sticks out is screwed from ' the lid and it is fixed so that it does not fall down

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger