Αν σας έχει περισσέψει κοτόπουλο βραστό μπορείτε να μαγειρέψετε αυτό το εξαιρετικό ρυζίτο. Αν έχετε κρατήσει ζωμό από το κοτόπυλο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, άν δεν έχετε κάντε ζωμό με κύβο ζωμού κότας. Πρώτα τσιγαρίστε με λάδι ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο σκόρδο. Αφού βγάλουν τα υγρά τους σωτάρετε ρύζι για ριζόττο κι αν δεν έχετε ρύζι γλασέ, Σβύνετε με λίγο λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοοόλ το ζωμό κοτόπουλου αλάτι, πιπέρι και λίγο κάρυ για χρώμα. Σιγοβράζετε το ρύζι μέχει να μαλακώσει προσθέτονας λίγο νερό αν χρειάζεται στο τέλος προσθέτετε χυμό λεμονιού, το βρασμένο κοτόπουλο ψιλομμένο, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τριμμένη παρμεζάνα ή κάποιο άλλο αλμυρό τυρί τριμμένο.
If you have leftover boiled chicken you can cook this excellent rice dish. If you have broth from the chicken you can use it, if you don't have it, make broth with chicken broth. First fry a chopped onion and some garlic in oil. After they release their liquid, saute rice for risotto and if you don't have glazed rice, Deglaze with a little white wine and once the alcohol has evaporated, add salt, pepper and a little curry to the chicken stock. Simmer the rice until it becomes soft, adding a little water if necessary, at the end add lemon juice, the boiled chicken chopped, turn off the heat and add grated Parmesan or some other salty grated cheese.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου