Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ (EGGPLANT PIE WITH HANDMADE SHEET)

Για να φτιάξω αυτή τη μελιτζανόπιτα κατ΄αρχάς ετοίμασα τη ζύμη για το φύλλο, από τρεις κούπες αλεύρι, μια κούπα νερό, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ, 1 κουταλιά λάδι, 1 κουταλιά ξύδι.

Για τη γέμιση βράζουμε μισή κούπα γλυκό τραχανά και τον στραγγίζουμε καλά. Τσιγαρίζουμε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τρις μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια σε λίγο λάδι, Αφού τσιγαριστούν ελφρά, προσθέτουμε μια ντομάτα σε κύβους και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βράζουμε λίγο να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και αφού το μείγμα κρυώσει προσθέτουνε δυο αυγά χτυπημένα και μείγμα τριμμένων κίτρινων τυριών. 

Πλάθουμε εννέα ή δέκα χειροποίητα φύλλα. Ένα απ΄αυτά το στεγνώνουμε στο φούρνο. Στρώνουμε σε ταψί τα μισά φύλλα, αλείφωντας τα με λάδι. Μετά το ψημένο φύλλο, τη γέμιση και μετά τα υπόλοιπα πάλι με λάδι . Χαράζουμε ακτινωτά την πίτα με οδηγό ένα ποτήρι στη μέση, Αλείφουμε με γάλα ή νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήσιμο στους 200ο μέχρι να ροδοκοκκινήσει, περίπου 45 λεπτά.

To make this eggplant pie, I first prepared the dough for the sheet, from three cups of flour, a cup of water, 1 teaspoon of salt, 1 teaspoon of baking powder, 1 spoon of oil, spoon of vinegar.

For the filling, boil half a cup of sweet trachana and drain it well. Fry 1 chopped onion and three diced eggplants in a little oil. After they are lightly fried, add a diced tomato and chopped parsley. Boil a little to soften the eggplants and after the mixture has cooled, add two beaten eggs and a mixture of grated yellow cheeses.

We create nine or ten handmade leaves. We dry one of them in the oven. Lay half the leaves on a baking sheet, smearing them with oil. After the baked sheet, the filling and then the rest again with oil. Cut radially the pie using a glass in the middle as a guide, Brush with milk or water and sprinkle with sesame seeds. Bake at 200 degrees until golden brown, about 45 minutes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger