Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΈΡΑΣ ΜΟΥ (ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΈΡΑΣ ΜΟΥ)

Πάντα μαγειρεύω τα ρεβύθια με τον τρόπο που τα μαγείρευε η μητέρα μου. Τα μουσκεύω αποβραδίς και το πρωΐ τα βράζω 10 λεπτά. μετα τα βάζω τμηματικά σε μια πετσέτα χωρίς χνούδι και τα πιέζω με ένα μπουκάλι. Τα βάζω σε μια λεκάνη με νερό και ανακατεύω καλά. Όλες οι φλούδες βγαίνουν στη επιφάνεια και τις αφαιρώ. Κατόπιν τα βάζω σε κατσαρόλα μαζί με δυο ολόκληρα κρεμμύδια ,λάδι και πιπέρι. Τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν,  Στη μέση του βρασμού προσθέτω το αλάτι και χυμό λεμονιού στο τέλος. πάντα βράζω μεγαλύτερη ποσότητα που την αφαιρώ στα μισά του βρασίματος για να φτιάξω χούμους.

I always cook chickpeas the way my mother used to cook them. I soak them in the evening and in the morning I boil them for 10 minutes. then I put them in sections on a lint-free towel and press them with a bottle. I put them in a basin of water and mix well. All the skins come to the surface and I remove them. Then I put them in a pot together with two whole onions, oil and pepper. I boil them until they soften, in the middle of the boiling I add the salt and lemon juice at the end. I always boil a larger amount which I remove halfway through the boil to make hummus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger