Βλέποντας αυτή τη συνταγή στο διαδίκτυο την υλοποίησα δύο φορές. Την πρώτη την έκανα όπως ακριβώς περιγράφεται εδώ:
1 λίτρο γάλα
100 γρ νισεστε
20 γρ αλάτι
100 γρ τριμμένο τσένταρ
Ανακατεύω σε μια κατσαρόλα μέσα τα υλικά εκτός από το τσένταρ.Βραζω μέχρι να γίνουν κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια.Τελος ενσωματώνει και το τσένταρ.Για να πάρει το σχήμα ανοίγω με ψαλίδι το κουτί από το λίτρο γαλα!Αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και βάζω ψυγείο όλο το βράδυ και το πρωί είναι έτοιμο! Το τυρί έγονε νοστιμότατο αλλά πήρε τη μορφή τυριού κρέμας. Τη δεύτερη φορά προσέθεσα δύο φύλλα ζελατίνη. Επειδή δεν είχα κουτί για να του δώσω τη μορφή ορθογώνιου σχήματος για να κόβεται σε φέτες όπως όλατα τυριά σε σχλημα φρατζόλας, το φορμάρισα σε ανοιγόμενη φόρμα, με λαδόκολλα στον πάτο και στα πλάγια.
Seeing this recipe online I made it twice. I did the first one exactly as described here:
1 litre of milk
100 gms
20 g of salt
100 g grated cheddar
Optional smoked paprika
I mix the ingredients except the cheddar in a saucepan. Boil until they become creamy, stirring constantly. Finally, incorporate the cheddar. To get the shape, I open the box from the liter of milk with scissors! Let it come to room temperature and put it in the fridge all night and morning it is ready! The cheese was delicious but it took the form of cream cheese. The second time I added two sheets of gelatin. Since I didn't have a box to shape it into a rectangle for slicing like all cheeses in a loaf pan, I shaped it into a springform pan, with parchment paper on the bottom and sides.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου