Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

"ΛΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΜΙΣΙΑΚΗ" (" VEGETABLE PIE")


Παραδοσιακή λαχανόπιτα Τρικάλων. Όπως τα παλιά χρόνια. Με τα επτά χειροποίητα φύλλα και τη γέμιση στη μέση. Για τη γέμιση διάφορα χόρτα, λίγο σπανάκι, σέσκουλα, τσουκνίδες, διάφορα μυριστικά άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, Τα ψιλοκόβουμε τα αλατίζουμε, μετά τρίβουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.  Προσθέτουμε χονδροκομμένο τυρί φέτα, δυο κουταλιές καλαμποκάλευρο και ένα αυγό χτυπημένο. Στρώνουμε τα τρία φύλλα λαδωμένα μετά το τέταρτο φύλλο που το εχουμε στεγνώσει στους 100 βαθμούς για να απορροφήσει την υγρασία της γέμισης, Μετά τα άλλα τρία φυλλά λαδωμένα. Χαράζουμε την επιφάνεια και αλείφουμε με πινέλο με λίγο γάλα. Ψήσιμο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι στη μέση, βάζουμε μια κουταλιά γιαούρτι και σερβίρουμε.
Traditional greens pie of Trikala. Like the old days. With the seven handmade leaves and the filling in the middle. For the filling, various greens, a little spinach, celery, nettles, various fragrant dill, mint, parsley. Finely chop them, salt them, then grate them and drain them very well. Add coarsely chopped feta cheese, two tablespoons of cornflour and a beaten egg. Lay the three oiled sheets after the fourth sheet that we have dried at 100 degrees to absorb the moisture of the filling, After the other three sheets oiled. Carve the surface and brush with a little milk. Bake at 200 degrees until golden brown.O pen each piece in the middle, put a spoonful of yogurt and serve.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger