Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ (CHOCOLATE WITH COCONUT AND NUT)


Βλέποντας αυτό το video: https://www.xrysessyntages.gr/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%8C-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/ παρακινήθηκα & έφτιαξα πανεύκολα σοκολατάκια σε δύο παραλλαγές. Για την κάθε παραλλαγή χρησιμοποίησα μια πλάκα κουβερτούρα 200 γραμ. Στην πρώτη παραλαγγή χρησιμοποίησα σκούρα κου βερτούρα στην οποία αφού έλοιωσα σε μπαιν - μαρί προσέθεσα το μισό βάρος τριμμένη καρύδα και τριμμένο μείγμα αλεσμένων καρυδιών και φουντουκιών. Στη δεύτερη περίπτωση χρησιμοποίησα κουβερτούρα γάλακτος & αντίστοιχο μείγμα καρύδας & αλεσμένων αμυγδάλων και φουντουκιών. Και στις δύο περιπτώσεις προσέθεσα ένα κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο.  Φορμάρισα τα σοκολατάκια σε κατάλληλες φόρμες σιλικόνης. Στα σοκολατάκια γάλακτος πασάλισα μετά το στέγνωμα ζάχαρη σε κόκους. 

Watching this video: https://www.xrysessyntages.gr/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%8C-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/ I was motivated & made very easy chocolates in two variations. For each variant I used a couverture plate of 200 g. In the first variant I used a dark couverture to which after melting in a bain-marie I added half the weight of grated coconut and grated mixture of ground walnuts and hazelnuts. In the second case I used a couverture of milk & a corresponding mixture of coconut & ground almonds and hazelnuts. In both cases I added a teaspoon of sunflower oil. I molded the chocolates in suitable silicone molds. In the milk chocolates I sprinkled granulated sugar after drying.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger