Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

ΤΕΛΕΙΑ ΦΑΛΑΦΕΛ (PERFECT FALAFEL)


Έφτιαξα με απόλυτη επιτυχία τους κλασσικούς ρεβυθοκεφτέδες της Μέσης Ανατολής. 
Υλικά για τα φαλάφελ
250 γρ. ρεβύθια, 1 μικρό κρεμμύδι,1 μάτσο μαϊντανό,1 μάτσο κόλιανδρο,3 σκελίδες σκόρδο,2 κ.γ. κύμινο, αλάτι& Φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 1κουταλιά σουσάμι, 2 κ.σ. αλεύρι.
Μουσκεύουμε τα ρεβύθια τουλάχιστον 12 ώρες. Στραγγίζουμε, βάζουμε όλα το υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι, τα αναμιγνύουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε τα φαλάφελ λίγο μεγαλύτερα από κεφτεδάκια.  Αφού μείνουν μισή ώρα στο ψυγείο για να σφίξουν & τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν εξωτερικά. 
Σερβίρονται σε αραβικές πίτες με ταχίνι , λεμόνι, ροδέλες ελιάς & φύλλα μαρουλιού. 

    I made with great success the classic chickpea meatballs of the Middle East.
      Materials for falafel:
      250 gr. chickpeas, 1 small onion, 1 bunch of parsley, 1 bunch of coriander, 3 cloves of garlic, 2 tbsp. cumin, salt & Freshly ground pepper. 1 tablespoon sesame seeds, 2 tbsp. flour.
      Soak the chickpeas for at least 12 hours. Drain, put all the ingredients in the blender except the flour, mix them well, add the flour and shape the falafel slightly larger than meatballs. after they are left in the fridge for half an hour to tighten & we fry them until golden on the outside.
      Served in Arabic pies with tahini, lemon, olive slices & lettuce leaves.

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου

      Powered By Blogger