Βλέποντας τις συνταγές για τα γλυκά πιτάκια που συνηθίζονται στα νησιά και στην Κρήτη για το Πάσχα, προσπάθησα να κάνω κάτι ανάλογο . Χρησιμοποίησα ζύμη κουρού και για γέμιση χτύπησα στο μπλέντερ ανάλατη μυζήθρα, ένα κρόκο αυγού, μέλι, ματίχα και κανέλλα. Βάζοντας μια κουταλιά από το μείγμα στο κέντρο κάθε κύκλου από ζύμη με μικρά τσιμπήματα έκλεισα τα παριθώρια . Άλλειψα με χτυπημένο αυγό μόνο τη γέμιση, Ψήσιμο 25 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Seeing the recipes for the sweet pies that are common on the islands and in Crete for Easter, I tried to do something similar. I used kouros dough and for filling I beat in the blender unsalted mizithra, an egg yolk, honey, matica and cinnamon. Putting a spoonful of the mixture in the center of each circle of dough with small bites I closed the margins. Spread with beaten egg only the filling, Bake for 25 minutes in a medium oven.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου