Αυτές τις ταρτλεττες τις έφτιαχνε με τον ίδιο τρόπο η μητέρα μου όταν ήμουν μικρή.
Για τη ζύμη κάνουμε νια ζύμη από 250 γραμ. αλεύρι,100 γραμ. βούτυρο,1 κρόκος αυγού,1 πρέζα αλάτι, 40 γραμ. ζάχαρη. Κάνουμε μια ζύμη εύπλαστη, μπορεί να χρειαστεί και πιο πολύ αλεύρι. ,τη χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια, βάζουμε το καθένα σε μικρές φόρμες από σιλικόνη , κάνοντας ένα βαθούλωμα στο κέντρο. Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο 15 λεπτά. Όταν κρυώσουν τις γεμίζουμε με μαρμελάδα φράουλα. Τη μαρμελάδα την έφτιαξα σήμερα με τον τρόπο που περιγράφω εδώ: https://lila365idees.blogspot.com/2015/06/jams-strawberry-cherry-in-bread-machine.htmlΤέλος πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο αμύγδαλο.
These tartlets were made in the same way by my mother when I was little.
For the dough, make a dough of 250 grams of flour, 100 grams of butter, 1 egg yolk, 1 pinch of salt, 40 grams of sugar. Make a pliable dough, you may need more flour. , divide it into 12 balls, put each in small silicone molds, making a dent in the center. Bake in a medium oven for 15 minutes. When they cool, fill them with strawberry jam. I made the jam today in the way I describe here: https://lila365idees.blogspot.com/2015/06/jams-strawberry-cherry-in-bread-machine.htmlFinally, sprinkle with coarsely chopped almond.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου