Η Μαρία Ζορμπά δίνει αυτή τη συνταγή για λευκό χαλβά. με τον ίδιο τρόπο έφτιαχνε το χαλβά η μητέρα μου, μόνο αντί ηλιέλαιο χρησιμοποιούσε βούτυρο. Τώρα μαγειρεύουμε πιο ελαφρά, γιαυτό ακολούθησα τη συνταγή της Μαρίας.
Υλικά:
150 ml ηλιέλαιο, 200 γραμ. ηλιέλαιο, 250 γραμ. ζάχαρη, 2 κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου, ι βανίλια με άρωμα λεμόνι, 400ml νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με το σιμιγδάλι για δύο λεπτά χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να ρουφήξει το νερό. Προσοχή να μην πάρει χρώμα.
Το βάζουμε ζεστό σε μια φόρμα σιλικόνης που έχουμε λαδώσει πιο πριν.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Σερβίρισα με χοντροκομμένο αμύγδαλο & μαρμελάδα φράουλα.
Maria Zorba gives this recipe for white halva. my mother used to make halva in the same way, only she used butter instead of sunflower oil. Now we cook more lightly, so I followed Maria's recipe.
Materials:
150 ml sunflower oil, 200 g sunflower oil, 250 g sugar, 2 tsp. cornflower soup, vanilla with lemon aroma, 400ml water.
Implementation
In a saucepan, mix the sunflower oil with the semolina for two minutes without taking on color. Add everything else and bring to a boil and suck the water. Be careful not to get colored.
Put it hot in a silicone mold that we have oiled before.
Leave to cool and unmold. Served with coarsely chopped almond & strawberry jam.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου