Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΩΝ ΓΙΑ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ (PRESERVATION OF LEAVES OF VINEYARDS)

 



Σε πρόσφατη εκδρομή μου σε γειτονικό χωριό βρήκα μια κληματαριά σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι που δεν είχε ραντιστεί ούτε με θειάφι, ούτε με φυτοφάρμακα, σκέφτηκα να συλλέξω αμπελόφυλλα για να έχω να φτιάχνω ντολμάδες όλο το χρόνο.

Πρώτα έκοψα τα κοτσάνια των φύλλων, έπλυνα καλά & τα ζεμάτισα με βραστό νερό. τα έβρασα δύο-τρία λεπτά, τα στράγγισα καλά, τα χάρισα σε ομάδες των είκοσι ,τοποθετώντας τον ένα πίσω από το άλλα με την ανάποδη πλευρά προς τα πάνω. Τα τυλίγω σε κύλινδρο που τις περιτυλίγω σε μεμβράνη.  όλοι οι κύλινδροι μαζί μπαίνουν σε σακούλες τροφίμων και εν συνεχεία στην κατάψυξη. Έτσι μπορούν να διατηρηθούν σχεδόν ένα χρόνο. όταν θέλω να τα μαγειρέψω, τα βγάζω από την κατάψυξη. Κι αφού αποψυχτούν μπορούν να μαγειρευτούν χωρίς καμιά άλλη επεξεργασία. Με τον τρόπο αυτό έχουμε βιολογικά αμπελόφυλλα.

On a recent trip to a neighboring village I found an arbor in an abandoned house that had not been sprayed with either sulfur or pesticides, I thought of collecting vine leaves to make dolmadas all year round.

 First I cut the stalks of the leaves, washed them well & scalded them with boiling water. I boiled them for two or three minutes, drained them well, gave them to groups of twenty, placing them one behind the other with the upside down side up. I wrap them in a cylinder that I wrap them in a film. all the rolls together are put in food bags and then in the freezer. So they can be kept for almost a year. when I want to cook them, I take them out of the freezer. And after they are thawed, they can be cooked without any other processing. In this way we have organic vine leaves.


2 σχόλια:

Powered By Blogger