Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΝΗΣΤΙΣΣΙΜΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΠΑΤΡΑΣ (TRADITIONAL LENTEN CAKE OF PATRA)

Έφτιαξα αυτή την παραδοσιακή νηστίσιμη "μπουγάτσα" που συνήθως τη φτιάχνουν το Δεκαπενταύγουστο  στην περιοχή της Πάτρας. Η συνταγή  είnaiν από τις Butterfly Greations εγώ έφτιαξα τη μισή δόση, βγήκαν 12 μεγάλα μπισκότα. Ακολούθησα ακριβώς τη συνταγή & στη δοσολογία & στο ψήσιμο. Το καλύτερο χάραγμα γίνεται με μαχαίρι από την πλευρά που δεν κόβει.  Αν πλάσετε πιο μικρά μπισκότα γίνονται 18  κομμάτι για ατομική κατανάλωση. Η αρχική συνταγή συνιστά  στρογγυλά ψωμάκια μεγάλου διαμετρήματος. Αν κάνετε μεγάλες μπουγάτσες κρατείστε ζύμη& διακοσμήστε με κορδόνια όπως στην παραδοσιακή μπουγάτσα Καλαβρύτων.
Υλικά
 αλεύρι για όλες τις χρήσεις 120 γρ σπορέλαιο 150 γρ νερό 120 γρ χυμό πορτοκαλιού 400 γρ ζάχαρη 3 κουταλιές σουπας κανελας 2 κουτλ γλυκού γαρύφαλλο σκόνη 2 κουταλιές σούπας μπέκιν 1 κουτλ γλυκού σόδα ξύσμα απο ένα πορτοκάλι 
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το σπορέλαιο το χυμό και τα μπαχαρικά το ξυσμα τη σοδα και το μπέκιν χωρίς μιξερ αφου ενωθουν καλα ριχνουμε τη ζαχαρη σιγα σιγα συνεχιζοντας να ανακατευουμε μετα το νερο και τελος το αλευρι το οποιο το ριχνουμε οχι ολο λιγο λιγο και ανακατευουμε και μετα ζυμωνουμε με το χερι μεχρι να εχουμε μια ζυμη μαλακη και να μη κολαει στα χέρια μας.Χωρίζουμε τη ζυμη σε ισα κοματια περιπου 200 γρ και κανουμε στρογγυλες μπαλιτσες και πανω σε αλευρωμενο παγκο ανοιγουμε με τη παλαμη μας καθε μπαλιτσα να γινει στρογγυλη και κανουμε σχεδιακια και αν θελουμε πασπαλιζουμε με κρυσταλικη η καστανη ζαχαρη.Τις ψήνουμε στη δευτερη σχαρα του φουρνου σε προθερμασμενο στους 180 για 30 λεπτα αν θελετε να ειναι πιο μαλακες οι μπουγατσες στα 20 λεπτα πιστευω οτι ειναι ενταξει.
I made this traditional Lenten "bougatsa" that is usually made on the 15th of August in the area of ​​Patras. The recipe is from Butterfly Greations, I made half the portion, 12 big cookies came out. I just followed the recipe & the dosage & the baking. The best incision is made with a knife on the non-cutting side. If you make smaller cookies, they become 18 pieces for individual consumption. The original recipe was for large-bodied round buns. If you make large bougatsas, keep dough & decorate with strings like in the traditional bougatsa of Kalavrita.
Materials
  flour for all uses 120 g seed oil 150 g water 120 g orange juice 400 g sugar 3 tablespoons cinnamon 2 teaspoons clove powder 2 tablespoons baking soda 1 teaspoon baking soda zest of an orange.
Implementation
Mix the seed oil, the juice and the spices, the grate, the soda and the bacon without a mixer, after they are well combined, add the sugar slowly, continuing to mix after the water and finally the flour, which we add little by little and mix with the dough. hand until we have a soft dough and it does not stick to our hands. Divide the dough into equal pieces of about 200 gr and make round balls and on a floured bench we open with our palm each ball to become round and we make rags and we make rags with brown sugar or brown sugar. Bake them on the second grill of the oven preheated to 180 for 30 minutes if you want the bougatsa to be softer at 20 minutes, I think it is ok.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger