Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ( NETTLE PIE WITH CHEESE)

 Τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που δεν υπάρχει αφθονία χόρτων για χορτόπιτες, στα βουνά υπάρχουν αρκετές τσουκνίδες. 

Αυτή η παραδοσιακή βλάχικη χορτόπιτα έγινε  ως εξής:

Αφού έκοψα πολύ ψιλά αρκετές τσουκνίδες & μερικά λάπατα, τ αλάτισα & τα έτριψα να φύγουν τα υγρά τους. Σε στρογγυλό ταψί τοποθέτησα τέσσερα χειροποίητα φύλλα λαδώνοντας τα, το πέμπτο τ αποξήρανα ελαφρά στο φούρνο & κατόπιν τα χόρτα & χοντροκομμένο τυρί φέτα & από πάνω άλλα τρία φύλλα. Τη χάραξα &  την έψησα σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.`

Σημ. Οι χορτόπιτες με τη γέμιση στη μέση συνήθως τρώγονται ανοίγοντας το κάθε κομμάτι & βάζοντας ανάμεσα μια κουταλιά γιαούρτι.

Now in the summer months when there is not plenty of grass for herb pies, there are plenty of nettles in the mountains.

This traditional Vlach vegetable pie was made as follows:

After I finely chopped several nettles & some pulp, I salted them and rubbed them to get rid of their liquids. In a round pan I placed four handmade leaves, oiling them, the fifth I lightly dried them in the oven & then the greens & coarsely chopped feta cheese & on top of other three-leaf clover. I carved it & baked it in a medium oven until it started to turn red

Note: The vegetable pies with the filling in the middle are usually eaten by opening each piece & putting between a spoonful of yogurt.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger