Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

ΝΗΣΤΙΣΣΙΜΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


Για να φτιάξω αυτά τα νηστίσσιμα ταρτάκια χρησιμοποίησα τη ζύμη για νηστίσσιμη μηλόπιτα της μητέρας μου. Η ζύμη γίνεται ως εξής:
 1μικρή μαργαρίνη soft 4 κουταλιές αχνη ζάχαρη 1/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού φρέσκο 2 κουταλιές κονιάκ η λικέρ βυσινο  3 κούπες αλεύρι,2 κουταλάκια μπεικιν  (ή 3 κούπες αλεύρι φουσκώνει μόνο του) που 1 βανιλια. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, αμοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες & κόβουμε με κουπ πατ σε σχήμα λουλουδιού για έχουμε οδοντωτές άκρες & να εφαρμώσει καλύτερα στο φορμάκι. Τοποθετούμε την κομμένη ζύμη σε φορμάκια σιλικόνης, προσθέτουμε μια κουταλιά μαρμελάδα & πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο. Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο περίπου 15 λεπτά ή λίγο παραπάνω. Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με αρκετή άχνη ζάχαρη γιατί η ζύμη δεν είναι γλυκιά. Η δόση δίνει 36 μικρά ταρτάκια ή 24 μέτρια. 
To make these crumbly tarts I used the dough for my mother's pie. The dough is made as follows:
1 small margarine soft, 4 tablespoons powdered sugar 1/3 cup orange juice fresh  2 teaspoons of liqueursbeige 3 cups of flour, 2 tablespoons baking powder(or 3 cups of flour inflated on its own) which 1 vanilla. Beat all the ingredients together, mix the dough between two sticks & cut with a flower-shaped cake to get jagged edges & apply better to the broom.
Put the cut dough into silicone molds, add a spoonful of jam & sprinkle with grated almond. Bake in a moderate oven about 15 minutes or a little longer. When they cool down, they sprinkle a lot of sugar, because the dough is not sweet. The dose gives 36 small tarts or 24 medium.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου