Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΆΚΙΑ (LITTLE PIES OF PUMKIN)

Έχοντας φύλλα και  τριμμένη κολοκύθα, σκέφτηκα ότι θα έκανα μικρά μακρόστενα πιτάκια με γέμιση επηρεασμένη από τη συνταγή του Άκη Περετζίκη εδώ:
https://akispetretzikis.com/el/categories/almyres-pites-tartes/kolokythopita-me-feta-kai-valsamiko χωρίς να την τηρήσω πιστά.
 Τσιγάρισα σε λίγο λάδι τριμμένο κρεμμύδι & λίγη ψιλοκμμένη πιπεριά, προσέθεσα φρέσκο θυμάρι & την τριμμένη κίτρινη κολοκύθα να πιει τα υγράτης .Έρριξα λίγο γλυκό τραχανά & όταν κρύωσε το μείγμα  τριμμένη φέτα & κασέρι & ένα αυγό χυπημένο. Χώρισα κάθε φύλλο κρούστας σε τέσσερις λωρίδες, λάδωσα την κάθε μια & έβαλα σε κάθε μιά μια κουταλιά γέμιση & την τύλιξα σε μακρόστενα πιτάκια .Αφού τρύπησα το κάθε πιτάκι με πηρούνι, τα έψησα σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
Having a crust of leaves and a grated pumpkin, I thought I would make wrapped dough pies with stuffing influenced by the recipe of Akis Petrentzikis here: https://akispetretzikis.com/el/categories/almyres-pites-tartes/kolokythopita-me-feta-kai-valsamiko 
I cooked in a little oil of grated onion and some finely chopped pepper, I added fresh thyme and the grated yellow pumpkin to drink the liquor. I saw a little sweet trachana & when the mixture of crushed feta & kasser and an egg sank. I put each sheet of crust in four strips, I laundered each one & I put on each one tablespoon of stuffing & wrapped it in lemon pies. After I dicked each fork with a fork, I cooked them in a medium oven for 20 minutes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger