Ο καλύτερος τρόπος διατήρησης αμπελόφυλλων για ντολμάδες του χειμώνα είναι ο έξής: Κόβετε τρυφερά κλαριά αμπελιού που σεν έχει υποστεί ράντισμα, καλύτερα να βρείτε κληματαριές σε εγκατελλειμένα σπίτια. Τι'ς τρυφερές κορφές τις ζεματάτε και τις τρώτε ως σαλάτα με λάδι και λεμόνι. Τα φύλλα αφού κόψετε το κοτσάνι τα ζεματάτε ελάχιστα σε νερό που βράζει και αμέσως τα βγάζετε με συρμάτινη κουτάλα αμέσως μόλις αλλάξουν χρώμα. Τα βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά και τα τοποθετείτε σε εικοσάδες το ένα να μισοκαλύπτει το άλλα όπως φαίνεται στην εικόνα. κατόπιν τα τυλίγετε σε ρολό. Τέσσερα- πέντε ρολά φτάνουν για ένα φαγητό. Τα τοποθετείτε σε σακκούλα κατάψυξης και τα καταψύχετε. 'Οταν θέλετε να μαγειρέψετε βγάζετε μια σακκούλα από το βράδυ και τπ πρωί είναι έτοιμα υγιεινά χωρίς επιπλέον αλάτι.
The best way to preserve vine leaves for winter dolmades is as follows: Cut tender vine branches that have been sprayed, better to find vines in abandoned houses. What tender tops you scald and eat as a salad with oil and lemon. After cutting the stalk, scald the leaves in boiling water and immediately remove them with a wire spoon as soon as they change color. Put them in a colander to drain well and place them in dozens, one half covering the other as shown in the picture. then roll them up. Four-five rolls are enough for one meal. Place them in a freezer bag and freeze them. When you want to cook, take out a bag from the night before and in the morning they are ready, healthy, without extra salt.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου