Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

ΕΝΑ ΓΑΛΛΙΚΟ ΓΛΥΚΟ, ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ (A FRENCH SWEET, A MEMORY FROM THE OLD TIMES)

 Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από τότε που πήρα το πτυχίο των Γαλλικών. Και το αμέσως επόμενο καλοκαίρι τυαξίδεψα στη Γαλλία πρώτη φορά στο εξωτερικό, στην πόλη Caen στη νορμανδία σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα τριών εβδομάδων στο εκεί Πανεπιστήμιο. Εις ανάμνησιν αυτού  του ταξιδιού τώρα που είναι η εποχή των κερασιών έφτιαξα αυτό γαλλικό γλυκοο "κλαφοτί με κεράσια". Δεν είναι πολύ γλυκό και η ζύμη του μαλακή.

Τα υλικά: Δυο κούπες κεράσι χωρίς το κουκούτσια, 3 αυγά, 130 γραμ. ζάχαρη, 150 γραμ αλεύρι, 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος , μυρωδιά πικραμύγδαλο. μια πρέζα αλάτι, ψήσιμο περίπου 30 λεπτά. Εγώ το σερβίρισα μα κρέμα σντιγύ και χονδροκμμένο αμύγδαλο.

These days it is fifty years since I got my French degree. And the very next summer I traveled to France for the first time abroad, to the city of Caen in Normandy for a three-week training program at the University there. In memory of this trip now that it's cherry season I made this French sweet "cherry clafotti". It is not too sweet and the dough is soft.

Ingredients: Two cups of pitted cherries, 3 eggs, 130 grams of sugar, 150 grams of flour, 1 can of cream, bitter almond flavoring. a pinch of salt, bake about 30 minutes. I served it with whipped cream and coarsely chopped almonds.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger