Τώρα που είναι ο καιρός των κερσιών , ας τα εκμεταλλευτούμε, φτιάχνωντας μια κερσόπιτα με μια ρευστή ζύμη και δυο κούπες κεράσια που έχουμε αφαιρέσρει το κουκούτσι τους.
Χτυπάμε δυό αυγά με 50 γραμ βούτυρπ, 100 γραμ. ζάχαρη , μια μικρή συσκευασία κρέμας γάλλακτος μισή κούπα αλεύρι, μια βανίλια και 2-3 κουταλιές τριμμένο αμύγδαλο. Βπυτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτες, ρίχνουμε τη ζύμη, εν συνεχεία πάνω σ΄αυτήν τα κεράσια. Ψήσιμο 30 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε ακόμη 10 λεπτά για να καραμελώσει η επιφάνεια.
Now that it's cherry season, let's take advantage by making a cherry pie with a liquid dough and two cups of pitted cherries.
Beat two eggs with 50 grams of buttermilk, 100 grams of sugar, a small package of milk cream, half a cup of flour, a vanilla and 2-3 spoons of ground almonds. Grease a tart form, pour the dough, then the cherries on top of it. Bake 30 minutes in a moderate oven. Remove the tart from the oven, sprinkle with sugar and bake for another 10 minutes to caramelize the surface.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου